Dragi učenec, učenka!

Pri iskanju informacij o srednjih šolah in njihovih programih so ti lahko v pomoč zlasti spodnje spletne strani:

  • mojaizbira.si,   kjer boš lahko našel povezave med poklici, ki te zanimajo, srednješolskimi programi in srednjimi šolami, ki te programe izvajajo.
  • dijaski.net,  kjer prav tako lahko najdeš vse srednješolske programe v Sloveniji, ki pa imajo predstavljene tudi vpisne pogoje in omejitve s preteklih šolskih let. Prav tako tu najdeš več o štipendijah in dijaških domovih.
  • To bo moj poklic!, kjer si lahko ogledaš različne posnetke v katerih ljudje opisujejo svoj poklic in pokažejo kaj delajo.
  • stran Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport kjer boš našel katalog srednjih šol “Razpis za vpis”, informacije o poteku vpisa ter različne obrazce, ki jih potrebuješ.
  • e-svetovanje Zavoda za zaposlovanje kjer ti preko različnih vprašalnikov in programov pomagajo načrtovati poklicno pot. Lahko pa se povežeš tudi s svetovalcem zavoda za zaposlovanje.

Prav tako obišči spletne strani posameznih srednjih šol, saj tam lahko vidiš njihove urnike, izbirne predmete, ki so učencem na voljo ter ostala dodatna ponudba.

Več informacij o vpisu v srednje šole si lahko ogledaš na spodnji povezavi

Informacije o vpisu

Veliko veselja pri brskanju!

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)