LOGOTIP-ESS-SLO2

PROJEKT »ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG«

Mnoge študije dokazujejo, da je strokovno vodena, dovolj intenzivna, kakovostna in redna športna vadba edina dejavnost, ki lahko nevtralizira negativne posledice današnjega pretežno sedečega življenjskega sloga in neustreznih prehranjevalnih navad otrok in mladine. V osnovnošolskem sistemu imajo otroci premalo ur strokovno vodene vadbe. Svetovne zdravstvene organizacije opozarjajo, da je treba vsakemu otroku zagotoviti najmanj eno uro športa dnevno. Dodatne ure športne dejavnosti ponujamo z našim programom »ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG«.

Cilj programa je dodatno spodbuditi osnovnošolske otroke k športni dejavnosti, zagotoviti učencem pet ur športne aktivnosti na teden, odpravljanje posledic negativnih vplivov sedenja. S projektom želimo zagotoviti otrokom priporočeno vsakodnevno strokovno vodeno vadbo, ki ima pozitivne učinke na zdravje.


Program vsebuje predstavitev več kot dvajsetih različnih športnih panog (atletika, gimnastika, badminton, hokej na travi, odbojka, košarka, rokomet, nogomet, namizni tenis, orientacija, planinstvo, karate, plavanje, rolanje, sankanje, smučanje, drsanje, …), seznanjanje otrok s temelji zdrave prehrane in zdravega življenjskega sloga, ohranjanje pravilne telesne drže, izboljšanje in ohranjanje splošne kondicijske pripravljenosti.


Dejavnosti bodo raznolike, zanimive, sproščujoče, da bodo učenci uživali v gibanju in z nasmehom na obrazu vzdrževali kondicijo, skrbeli za skladen telesni in duševni razvoj in s športom prijetno preživljali svoj prosti čas.
Program se bo izvajal takoj po pouku ob dnevih ko učenci na urniku nimajo športne vzgoje in v času pouka prostih dni. Športne dejavnosti bodo potekale v šolski telovadnici in drugih šolskih športnih površinah ter v naravnem okolju. Program je brezplačen, za učence pa predstavlja neprecenljivo vrednost za njihovo zdravje in razvoj.


Starši spodbujajte svoje otroke pri oblikovanju zdravega življenjskega sloga, velik korak k temu pa je, da jih motivirate pri vključevanju v program  »ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG«!

Lep športni pozdrav!

Tamara Oblak


 
(Skupno 436 obiskov, današnjih obiskov 1)