PODRUŽNICA ŽERJAV

Podrunina_OS_ZerjavZgodovina Podružnične šole v Žerjavu sega v leto 1929. Pouk se je skozi desetletja izvajal v stanovanjskih hišah,  15. maja 1983 pa je bila otvoritev nove montažne zgradbe, v kateri poteka pouk še danes. V sklopu stavbe je tudi vrtec.

V šolskem letu 2020/21 šolo obiskuje 11 učencev v dveh oddelkih. Kombinirani oddelek  za učence 1. in 2. razredov poučuje Mojca Petrič, kombinirani oddelek za učence 3. in 4. razredov pa Mojca Potočnik, nekaj predmetov pa poučujejo tudi učiteljice z matične šole v Črni na Koroškem.

Učenci podružnične šole se aktivno vključujejo pri dnevih dejavnosti, raznih skupnih projektih in različnih oblikah razširjenega in nadstandardnega  programa izobraževanja, ki jih ponuja matična šola. Starši se dejavno vključujejo v pouk, saj vodijo razne interesne dejavnosti, pomagajo pri  organizaciji in izvedbi delavnic in prireditev. Javnih prireditev, ki jih podružnična šola pripravi za kraj, je veliko; to velja tudi za kulturni program, ki ga učenci izvedejo v kakšni ustanov.

(Skupno 1.631 obiskov, današnjih obiskov 1)