Prebudili smo se se v lep sončen dan. Sicer nas je poleg sonca pozdravil tudi veter, vendar nas to ni preveč motilo.

Urnik je bil precej natrpan in po zajtrku smo se kmalu odpravili na “delo”. Kljub ne preveč zimskim pogojem smo hoteli otroke spoznati tudi z drugimi oblikami in možnostmi zimske rekreacije. Tako so se vsi preizkusili v teku na smučeh in krpljanju. Kljub dejstvu, da je pokrajina le bežno zasnežena in nudi le kanček snežne podlage, smo zelo uživali.

Po kosilu smo se odpravili na smučišče in kar nekaj korenjakov se je prvič spustilo po strmi črni progi.

Popoldne so nas obiskali člani gorske reševalne službe skupaj z njihovo “uslužbenko” psičko Tijo in nam predstavili svojo delo, nevarnosti, ki pretijo na nas v gorah še posebej v zimskem času in kako se spopadati z njimi. Za piko na i so nam prikazali tudi reševanje in iskanje ponesrečencev iz snežnega plazu s pomočjo psa reševalca. Psička je iskala žive ponesrečence zakopane v sneg. Na tem mestu bi se rad zelo lepo zahvalil Milanu Plescu, Iztoku Mencingerju, Alji Plesec in seveda psički Tiji, za njihov čas, trud in energijo, ki so jo vložili v zelo strokovno in izredno zanimivo predstavitev, ki je pritegnila vse otroke. NAJLEPŠA HVALA!

Po večerji smo bili že kar malo utrujeni, vendar dneva še ni bilo konec.

Sledil je kviz s sladkimi nagradami in smešnimi izzivi, ter kaznimi za nepravilne odgovore. Nekaj časa pa smo porabili tudi za igranje pantomime. Zelo smo se zabavali in kar nismo se mogli odpraviti v sobe. Na koncu nas je ura le pripravila do tega in sledil je nočni mir in počitek.

Do jutrišnjega dne.

Lep športni pozdrav!

Tamara Oblak

Meta Lesnik

Maša Permanšek

Marko Sonjak

 

Več utrinkov današnjega dne si lahko ogledate tukaj.

(Skupno 474 obiskov, današnjih obiskov 1)