ZIMOVANJE PRVOŠOLCEV V LOGARSKI DOLINI

Zimovanje_2013Od 12. 2. 2013 do 14. 2. 2013 smo prvošolčki za tri dni odpotovali v Logarsko dolino, v Penzion na razpotju.  Tam so nekateri prvič  preživeli in doživeli polno nepozabnih dogodivščin in izkušenj brez mam in očetov, bratcev in sestric. Bili so v spremstvu naših učiteljic Ivanke Kompani, Virginije Špeh, Anite Kumer ter naše animatorke Andreje.

Dobili smo se 12.2. 2013 ob 8.30. uri pred našo šolo, od koder  so nas v Logarsko dolino odpeljali kombiji, ki sta jih donirala CUDV  in SK ČRNA.

V Penzionu na razpotju nas je pričakala gospa Andreja, ki nas je pozdravila in nam predstavila hišna pravila, ki so nas spremljale vse dni zimovanja. Najprej smo si izbrali sobe ter odložili skrbno pripravljeno prtljago.

Po malici smo si najprej  pripravili mape, kamor smo zlagali vse nastale izdelke. Obiskala nas je gospa Mojca in nas naučila filcanja. Sledil je pohod po zasneženem pravljičnem gozdu. Pot smo si sami utirali, zato nas je kar precej utrudila. Nikakor pa nam ni zmanjkalo moči za igre v snegu. Po večerji smo se pripravili za ples v maskah. Za mnoge je bil to eden najlepših večerov.

Naslednji dan smo se po zajtrku pripravili na smučanje.  Odpeljali so nas v Luče, kjer so nas prijazni žičničarji sprejeli in nam pomagali pri izvedbi zimskega športnega dne.  Po kosilu smo imeli delavnice peke pirinega kruha, piškotov in pripravo skutnih namazov. Malica, ki smo jo pripravili sami, nam je zelo teknila. Zvečer smo se kljub močnemu sneženju odpravili na nočni pohod po Logarski dolini.

Pred spanjem, smo se skrbno umili,  prisluhnili učiteljičini pravljici in hitro zaspali.

Tretji dan nas je najprej obiskal lovec, ki nam je pripovedoval o gozdnih živalih. Ponoči je zapadlo veliko snega, zato so v bližini našega doma gorski reševalci urili reševalne pse. Z veseljem smo jih opazovali in prisluhnili tudi njihovi razlagi. Sledil je obisk bio-kmetije, kjer smo spoznali veliko domačih živali, kurjavo z biomaso in se naužili še zadnje igre na snegu.

Pred kosilom smo hitro pripravili še naše potovalke, saj se je naše zimovanje že iztekalo. Prejeli smo še diplome, se poslovili in se nasmejani odpeljali proti Črni na Koroškem.

Polni vtisov smo se razveselili staršev, ki so nas čakali pred šolo.

 

Učiteljice: Ivanka, Virginija in Anita

VEČ FOTOGRAFIJ

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)