ZEMLJA BRUHA, NA POVŠJU SE NEKAJ ZAKUHA
 
IMG_0534Učenci prve triade OŠ Črna na Koroškem ter podružnic Koprivna in Žerjav smo v začetku meseca aprila izvedli tehniški dan na temo vulkanov. Zjutraj smo se izpred šole peš odpravili do info točke v Topli in tako že na poti doživljali naravo z vsemi čutili. Učenci planinci in športniki so se odpravili po daljši gozdni poti, saj jih je spremljala planinska vodnica ga. Silva Fužir. Pred delavnicami nas je v imenu Geoparka Karavanke  pozdravila ga. Suzana Fajmut Štrucl in si vzela čas tudi za ogled dejavnosti, ki so sledile.

Učiteljice Mihaela Goltnik, Virginija Špeh, Breda Kogelnik, Jasmina Dretnik, Mojca Petrič in Draga Mori smo pripravile vsaka svojo delavnico za delo po skupinah. Učenci so izdelali vulkanske kape, vulkansko pihanko, reševali so vulkanske naloge in križanko in povzročili izbruh vulkana. Pritegnile so jih tudi animacijske naloge na info točki. Tretješolci so o vulkanih razmišljali že za pusta, saj so se za povorko našemili v vulkančke. Izdelali so tudi  plakate o Smrekovcu, ki so jih na delavnicah predstavili mlajšim učencem. Ti so z zanimanjem prisluhnili tudi pesmi o  ugaslem vulkanu, ki so jo tretješolci spesnili na pesniški delavnici. Pri pripravi delavnic so sodelovali tudi učenci, ki obiskujejo likovni krožek. Likovni izdelki na temo vulkanov pa so nastali tudi pri pouku likovne vzgoje. O naših dejavnostih priča razstava na šolskem hodniku.

Z izvedbo tehniškega dne naše geo projektne dejavnosti še niso zaključene. Tretješolci v mesecu juniju načrtujemo še obisk doživljajskega parka Vulkanija, planinska skupina pa se bo odpravila na Smrekovec na pohod z opazovalnim dnevnikom in iskanjem kamnin, nato pa še na Črno jezero pod Komen.

Koordinatorka: Jasmina Dretnik

Galerija

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)