13. strokovni posvet učiteljev podružničnih šol na POŠ Javorje

Dotik glasbe in barv

Dotik_glasbe_in_barv-1V petek in soboto, 12. in 13. aprila 2013, smo na POŠ Javorje povabili učiteljice in učitelje podružničnih šol iz celotne Slovenije. Udeležencev je bilo več kot sedemdeset in ja, skupaj z učenci smo pripravili prostor za vse, kljub temu da so mnogi dvomili o tem. Res je, da je bila šola polna ljudi, a dobre volje kljub temu ni manjkalo. To so učiteljice in učitelji iz podružničnih šol, kjer se znamo na hitro prilagoditi, improvizirati in se znajti v različnih situacijah. In širiti dobro voljo in pozitivno energijo.

In te je bilo ta vikend pri nas več kot dovolj. Z učenci iz POŠ Javorje smo pripravili čudovit, do srca segajoč program in žal je lahko vsem tistim, ki se niso potrudili, da bi nas videli. S Sašo, z Aleksejo in Gabrom  so bile glasbene točke popolne, darila so zaživela zaradi pomoči mam naših učencev, ki so spekle medenjake v obliki palet in viol. Delavnice so bile čudovite pod vodstvom Majde in Marjana Petana, Maje Ocepek, Alijane Tertinek, Leandra Fužirja in Štefana Bobeka, ki so z nami nesebično delili vse iskrice, ki jih premorejo. Nastali so čudoviti izdelki in solz sreče in ganjenosti ni manjkalo.

Po delavnicah je potekala  predstavitev prispevkov učiteljic, prispevki pa so zbrani tudi v zborniku. Ob dogodku sta namreč izšla tudi zbornik in bilten. Hvala Blanki za drznost pri oblikovanju zbornika in Branku za oblikovanje biltena.

Tudi postežba je bila na višku, hvala kuharici Darji ter Cvetki in Marti, ki so jo izvedle. Hvala tudi za nesebično pomoč krajank Javorja.

Srčno je bilo vse skupaj, zelo iskreno, tako kot je prav. Iskrena hvala Luki in Tomažu, ki sta nas zabavala do zgodnjih jutranjih ur samo zato, ker vesta, kaj šteje. Ker vesta, da ju imamo radi.

Sobotno dopoldne sta nam popestrila g. župnik in ga. Anica Grabner, učiteljica, ki je dolga leta poučevala na POŠ Javorje. Hvala obema.

V sklopu posveta se vsako leto predstavi gledališka skupina Smreka, ki jo sestavljajo učitelji podružničnih šol Slovenije. Letošnja predstava se je dotaknila dela in življenja učitelja.

V rudniku nas je pričakal pevski zbor Sarabanda pod vodstvom Sare Kobolt, ki nas je razveselil s pevskim nastopom. Ogled podzemlja je bila čudovita izkušnja, presenečenje, ki je sledilo, pa je naredilo dan čarobno popoln. V Podzemlju Pece so nas pričakali člani Trobilnega kvinteta Policijskega orkestra z bobnarjem. Hvala tudi njim.

Hvala Marti Repanšek za vse spodbudne besede in za sodelovanje pri literarnem natečaju. V okviru projekta je namreč potekal tudi likovni in literarni natečaj. Prispelo je več kot 160 likovnih del in več kot 50 literarnih del učencev podružničnih šol cele Slovenije. Dela literarnega natečaja je pregledal tudi g. Tone Partljič, v komisiji likovnega natečaja pa so bili Alijana Tertinek, Stojan Brezočnik in Štefan Bobek. Podelitev nagrad nagrajencev je potekala v soboto. Nagrajenci so s starši in mentorji prišli v Javorje, si ogledali kraj, program, razstavo izdelkov in prejeli nagrade. Udeležba je bila res velika, saj so prišli skoraj vsi nagrajenci.


Zbrane so nagovorili direktor šolskega muzeja mag. Stane Okoliš; Marjeta Kepec, višja svetovalka z Zavoda republike Slovenije za  šolstvo; Nevenka Štraser, predstojnica območne enote Zavoda republike Slovenije za šolstvo; Jelka Velički, predsednica Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije; Mateja Obojnik, predsednica vaške skupnosti; Katja Bolko, predsednica Društva učiteljev podružničnih šol Slovenije, ki nama je nudila moralno podporo, in županja, magistra Romana Lesjak, ki je s svojo prisotnostjo dokazala, da je dogodek nenazadnje pomemben tudi za kraj.


Da se je vse našteto lahko dogajalo in izvedlo na res visokem nivoju, so zaslužni tudi številni donatorji. Hvala vsem.

 

Predvsem pa hvala najinim družinam, prijateljem, našim učencem ter nama, Bojani in Sandri, da smo zdržali in začarali to pravljico.

 

Bojana Hudrap in Aleksandra Grabner Jonke

 

Dotik_glasbe_in_barv-2     Dotik_glasbe_in_barv-3     Dotik_glasbe_in_barv-4

 

Več fotografij

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)