IMG_0208

 

V ponedeljek, 19.1.2015, smo se skupaj z učenci obeh petih razredov in z učenci, ki obiskujejo izbirni predmet šport za zdravje ter šport za sprostitev, udeležili akcije Šolar na smuči. Pobudnik akcije je bila Smučarska zveza Slovenije, za organizacijo oziroma izvedbo pa je poskrbel domači smučarski klub SK Črna na Koroškem. Namen akcije je bilo približati smučanje otrokom in olajšati, popestriti ter polepšati prvi letošnji stik s snegom za tiste, ki ne smučajo ravno pogosto.

Mati narava nam s svojim muhastim vremenom zadnje čase res ni naklonjena in tudi tokrat se je nekoliko poigrala z nami. Zaradi dežja v predhodnih dnevih je izginila še tista, že tako bolj žalostna, zimska podoba našega kraja, ki smo je bili vajeni v prvi polovici meseca januarja. Kljub našim dvomom ali nam bo ostalo zadosti snega za smučanje, pa je domačemu smučišču nekako uspelo ohraniti dovolj snega, da so uredili progo in v ponedeljek zjutraj uspešno zagnali vlečnico za naše smučarje.

Smučanja se je udeležilo 36 otrok. Skupaj z učitelji smučanja smo se zbrali ob deveti uri zjutraj na spodnji postaji vlečnice. Po intenzivnem in mukotrpnem obuvanju smučarskih čevljev, natikanju rokavic in čelad smo se vsi skupaj prestavili na smučišče, kjer smo najprej opravili testiranje in učence razdelili v 4 skupine. Še posebej velja omeniti skupino tistih nekoliko manj izkušenih smučarjev, ki si za svoj trud in napredek zaslužijo še posebno pohvalo.

Veselje in igrivost otrok pa je izza oblakov privabilo tudi sonce, tako da smo na smučišču preživeli lep, topel, sončen ponedeljkov dopoldan. Upam, da smo s to akcijo prebudili interes za smučanje pri marsikaterem otroku in da bo takšnih ter podobnih dogodkov še veliko.

Vse skupaj smo seveda dokumentirali, tako da si lahko naše slike ogledate tudi v galeriji.

 

IMG_1145

Lep športni pozdrav!

Marko Sonjak

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)