Dragi osnovnošolci zaključnih razredov!

Pred vami so pomembne odločitve o vašem nadaljnjem izobraževanju.

Na spodnji spletni povezavi boste našli informacije o informativnih dnevih srednjih šol in dijaških domov za leto 2022/2023. Informativni dnevi bodo potekali v:
petek, 11. 2. 2022, ob 9.00 in 15.00 uri, ter
– soboto, 12. 2. 2022, ob 9.00 uri.

Seznam šol in dijaških domov z informacijami o poteku informativnih dnevov.

Na spletni strani ministrstva je objavljen seznam vseh srednjih šol in programov, ki jih šole izvajajo. V preglednici so tudi povezave do spletnih strani šol, kjer boste našli povezave za informativne dneve. Lahko pa neposredno spremljate spletne strani šol za katere se zanimate. Seznam srednjih šol najdete na tej povezavi https://paka3.mss.edus.si/registriweb/Seznam2.aspx?Seznam=3010 

 

Glede na epidemiološko situacijo bodo tudi v tem šolskem letu informativni dnevi potekali virtualno oziroma s spletno predstavitvijo. Predvidoma zadnji teden v januarju oziroma v začetku februarja, bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport na spodnji povezavi objavilo seznam vseh srednjih šol, skupaj s seznamom izobraževalnih programov, ki jih te šole izvajajo, s povezavami do njihovih spletnih strani. Navedena tabela bo vključevala tudi informacije, na kakšen način bodo posamezne šole izvedele informativne dneve.

 

Prav tako je na povezavi objavljena razpisna dokumentacija za vpis v srednje šole 2022/2023 in sicer v razdelku “Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2022/2023“. V razpisu boste našli podatke o srednjih šolah in njihovih programih za celotno Slovenijo, prav tako tudi vse informacije glede postopka vpisa v srednje šole in dijaške domov. Za vas sta aktualni zlasti prilogi I in VI.

Na tej strani boste prav tako lahko v nadaljevanju poteka vpisnega postopka spremljali število prijav za vaš izbrani program ter morebitne omejitve vpisa.

 

Vpis v srednje šole https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

 

Pri vpisu v športni oddelek gimnazije je potrebno izpolnjevati posebne vpisne pogoje:
– registracija tekmovalca/tekmovalke pri panožni zvezi,
– izjava trenerja o sodelovanju s športnim koordinatorjem ter
– zdravniško potrdilo o primernosti kandidata/kandidatke za vpis v športni oddelek (osebni zdravnik).

Obrazci oziroma dokazila za vpis v športni oddelek:
Potrdilo nacionalne panožne športne zveze
Navodilo za izpolnjevanje obrazca – Potrdilo nacionalne panožne zveze
Izjava trenerja/ke o sodelovanju s športnim koordinatorjem

Rok za oddajo dokazil o športnih dosežkih kot posebnem vpisnem pogoju za izobraževanje po programu Gimnazija (športni oddelek) in programu Ekonomska gimnazija (športni oddelek) je 2. 3. 2022.

 

 

Veliko uspeha pri vpisu!

Vesna Trop

(Skupno 1.854 obiskov, današnjih obiskov 1)