Učenci podružnične šole Javorje smo se lansko šolsko leto seznanili s snemanjem kratkih filmčkov ter enega posneli v okviru našega ustvarjalnega krožka. S skupnimi močmi je nastal kratek in zabaven film z naslovom Poklic mama. Ob snemanju smo se zelo zabavali in se hkrati tudi veliko naučili. Posnetek smo letos v mesecu maju poslali na Filmski festival otrok in mladine Koroške – festival, kjer ima besedo kreativnost otrok. Festival je organiziralo Društvo prijateljev mladine Koroške.

Na festival je bilo poslanih 12 filmov, od teh jih je pet dobilo nagrado, eden izmed petih nagrajenih pa je bil tudi naš. Filmčke je ocenjeval g. Tomo Novosel, scenarist in režiser prvega koroškega celovečernega  filma z naslovom Tu se piše življenje, režiser dokumentarnega filma Vezela in kratkega igranega filma Rezbar ter organizator mednarodnega filmskega festivala v Slovenj Gradcu.  Je torej izkušen mlad režiser, ki je Društvu prijatelje mladine Koroške priskočil s svojim strokovnim znanjem na pomoč ter ocenil filme, ki so se na tem prvem filmskem festivalu potegovali za nagrade.

G. Tomo Novosel je naš filmček pospremi s temi besedami: “Film odlikuje odlična postavitev scene na malem prostoru ter komično-poučen prikaz družinskega ritma in neprecenljive vloge mame v našem življenju.”

Hvala za lepe besede, še bomo ustvarjali na čimveč različnih področjih.

Bojana Hudrap

 

 

 

 

 

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)