S skrbjo za večjo varnost v prometu smo petošolci pričeli že takoj po končanem pouku. S pomočjo policista, ki nam je ustavljal vozila, smo ustavljenim izrekli nekaj prijaznih besed v zvezi z varnostjo v prometu in sicer, da naj bodo posebej pozorni na pešce in kolesarje, kar bomo čisto zares v tem šolskem letu postali tudi mi. Poseben poudarek smo dali nasvetom, naj vozniki, preden sedejo za volan, nikakor ne uživajo alkohola. Vsak voznik je za spomin na akcijo od učencev prejel otroško risbico.

Ob 17.00 se je druga skupina petošolcev zbrala na avtobusni postaji v Črni na Koroškem. Tam smo se dogovorili, kako  bo akcija, namenjena pešcem, potekala. Za pešce smo imeli pripravljene otroške risbice ter odsevne trakove, ki naj bi jim pomagali k boljši vidnosti, ko v mraku in temi hodijo okoli.  Učenci so pešce opozarjali tudi na nošenje svetlih oblačil v mraku.

Vsi pešci, katerim smo dali drobna darilca, so bili zelo hvaležni ter so pozorno prisluhnili učencem.  Kljub temu, da nam je nagajalo sneženo- deževno vreme, smo v uri in pol sprehajanja po pločnikih Črne razdelili okrog trideset odsevnih trakov. Upamo, da bomo s to akcijo obvarovali katerega od pešcev pred nesrečo.

Mentorica pri pripravi za kolesarski izpit

Andrejka Fajmut, prof. RP

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)