Spoštovani starši,
zaposleni v slovenskih osnovnih šolah smo se bili primorani odločiti za stavko, da bi zavarovali kakovost osnovnošolskega izobraževanja. Odločitev za stavko nikakor ni bila preprosta, a to je edino, kar nam je še ostalo, da bi zavarovali dosežene standarde in splošno dostopnost javnega izobraževanja za vse otroke.

Slovensko šolstvo je med najkakovostnejšimi v Evropi, predlagani vladni varčevalni ukrepi pa resno ogrožajo to, kar je bilo težko in skozi dolga leta pridobljeno. Številni zaposleni v šolah bi izgubili službo, plače bi se znižale,  obveznosti pa povečale.
To ne bi prizadelo le zaposlenih, temveč zlasti in najbolj učence, vaše otroke, naše prihodnje generacije.
Ob predlaganih globokih posegih namreč preprosto ne bi bilo mogoče, da bi šole ostale enako dobre, kot so zdaj. Zaposleni predlagane ukrepe odločno zavračamo.

Za stavko smo se odločili zaradi grobega poseganja vlade v
– kakovost osnovnošolskega izobraževanja v slovenskem prostoru, (VEČANJE ŠTEVILA OTROK V RAZREDU, namesto dveh manjših razredov, en velik)
– zaradi zmanjševanja varnosti otrok, (MANJ ČASA PRISOTNOST POMOČNICE)
– zaradi zmanjševanja enakih možnosti za šolanje in uspešno prihodnost vseh otrok (REGRESIRANA PREHRANA LE ZA SOCIALNO ŠIBKE, PLAČILO VRTCA TUDI ZA DRUGEGA OTROKA, ZDRUŽEVANJE ŠOLSKIH OKOLIŠEV, POSLEDIČNO UKINJANJE PODRUŽNIČNIH ŠOL JAVORJE, KOPRIVNA, ŽERJAV)
– zaradi izvajanja podaljšanega bivanja samo do 15.30 ure

Spoštovani starši, prosimo vas, da nas podprete pri našem prizadevanju za ohranitev kakovostnih javnih šol v Sloveniji.
Prvi dan stavke, 18. aprila letos, bodo osnovne šole zaprte in POUKA NE BO, enako bodo zaprti vrtci in stavkajoči dela na dan stavke ne bodo izvajali.

Prosimo za razumevanje!
(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)