PRIPRAVA NA KOLESARSKI IZPIT…

Kolesarski_izpit-5.a…se začne z razlago, prikazom in drilom prometnih znakov, pravil in splošnega znanja o prometu. Vse to s 5- šolci opravimo s pomočjo računalniškega programa S KOLESOM V ŠOLO. Po usvojenem teoretičnem znanju učenci na računalnikih opravijo ta del izpita. Nekateri v prvo, nekateri v drugo in redki v tretje.

Po pregledu koles, ali so le- ta opremljena z obvezno opremo, se prične delo na spretnostnem poligonu, kjer najprej vadimo ravnotežje na kolesu ter splošno obvladanje vožnje z eno in z drugo roko, zavijanje, vijuganje ter še veliko spretnostnih nalog. S temi pripravim učence na različne razmere na vozišču.

Po nekaj urah dela na spretnostnem poligonu so učenci pripravljeni nadaljevati usposabljanje v prometu, na cesti. S pomočjo razredničarke, ge. Nevenke Germadnih in občasno pomočjo učiteljic športne vzgoje, učenci v manjših skupinah po pet, šest, opremljeni z lepimi oranžnimi odsevnimi brezrokavniki, spoznavajo in se učijo ravnati v različnih situacijah v prometu. Vožnja po vozišču je za učence precej zahtevna naloga in nekaterim povzroča nemalo preglavic…

Po vseh načinih priprave in s (končno) srečo z vremenom, nam je danes, 29. 05. 2013, uspelo izpeljati zaključno dejanje priprave, torej kolesarski izpit.

Učenci so bili s strani članov komisije pohvaljeni, da je bilo njihovo ravnanje v prometu varno in z nekaj drobnimi napakami so vsi, torej vseh 26 učencev matične OŠ, prejeli kolesarske izkaznice. Za nekaj dodatnega veselja smo poskrbeli z donatorskimi kapami s ščitniki ter z žrebanjem štartnih številk, saj je vsak od učencev prejel praktično nagrado.

Vsem učencem želim varno vožnjo in veliko užitkov ob poganjanju pedal, saj bodo s tem ne le skrbeli za svoje zdravje, temveč tudi skrbeli za manjše onesnaževanje okolja.

SREČNO VOŽNJO!

Mentorica pri pripravi na kolesarski izpit

Andrejka FAJMUT, prof.

GALERIJA

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)