S pripravo na kolesarski izpit smo pričeli kmalu po začetku šolskega leta. S teoretičnimi vsebinami smo delali v računalniški učilnici, kar je trajalo kar nekaj mesecev. Po obravnavi vseh vsebin so učenci opravili teoretični del izpita s pomočjo računalnikov.

V maju so učenci pokazali in izboljšali svojo spretnost na kolesarskem poligonu. Ko so bili dovolj spretni, so si učenci ogledali ravnanje v različnih situacijah v prometu. Le-te jim je prikazal starejši učenec.

Nato je sledil trening vožnje. Tega smo opravljali v skupinah po pet ali šest. Učenci so na cesti doživeli veliko različnih situacij, ki pa so jih uspešno reševali.

  1. junija popoldne se je odvijal finalni dogodek, kolesarski izpit. Vsi učenci so v prometu ravnali zelo preudarno in previdno in tako so vsi uspešno opravili preizkušnjo.

Slavnostna podelitev kolesarskih izkaznic je bila na igrišču pri šoli, kjer je vsak učenec prejel kapo in izžrebano darilo. Staršem in vsem prisotnim smo zapeli kolesarsko himno, katere besedilo so na znano melodijo sestavile Taja, Jana in Zala, učenke 5. a razreda.

 

Mentorica pri pripravi na kolesarski izpit

Andrejka Fajmut, prof. RP

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)