KOLESARSKI IZPIT NA OŠ Črna na Koroškem- 22. 05. 2014

 

Kolesarski_izpit-41Tudi v letošnjem letu je priprava petošolcev in usposabljanje za opravljanje kolesarskega izpita ter s tem pridobitev kolesarske izkaznice potekala skozi celo šolsko leto.

Začeli smo z učenjem teorije o prometu, prometnih znakih in pravilih, največji poudarek pa smo dali kolesarjem in vsemu, kar je z njimi povezano.

Po opravljenem teoretičnem delu izpita so kolesarji svojo spretnost obvladovanja kolesa pokazali na kolesarskem poligonu pri šoli. Po prepričanju, da so vsi kos vožnji po neravnih in luknjastih cestah in da so kos vožnji z eno roko, kar je potrebno za nakazovanje spremembe smeri, smo se podali na vozišče, v promet in v realne vozne razmere.

Kolesarjenje po cestah nam je šlo dobro in iz dneva v dan bolje.

V četrtek, 22. 05. 2014, smo tako izvedli praktični del kolesarskega izpita. Vsi učenci matične in en učenec POŠ Žerjav so uspešno opravili preizkušnjo in po mnenju ocenjevalcev, ki so kolesarje preverjali ob vozišču, so vozili zgledno in pravilno. S tem niso ogrožali sebe in drugih udeležencev v prometu.

Takšnega načina vožnje si želimo tudi v prihodnje in kar je najbolj pomembno: kolesarji, nikoli ne sedite na kolo brez kolesarske čelade, saj vas lahko obvaruje pred hudimi poškodbami.

 

Srečno in varno vožnjo vam želim!

 Mentorica

Andrejka Fajmut, prof.

Galerija

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)