IMG_1395 IMG_1387

Za lažji prehod iz tople postelje do oguljenih šolskih klopi smo letošnje šolsko leto na naši šoli poskrbeli z uvedbo jutranje telovadbe. Okoli pol osme ure zjutraj prispejo v telovadnico prvi šolarji, večinoma mrkih, nejevoljnih obrazov, zaspanih pogledov in počasnih korakov. »Dobro jutro,« navadno le zamrmrajo in že poiščejo najbolj primeren prostor za sedenje, naslanjanje ali celo ležanje. Vendar časa ni veliko. Še zadnjič se vsi pretegnemo, nato pa se skupaj ogrejemo, zagrejemo, raztegnemo, zadihamo, športno podružimo in spravimo svoje možgančke v pogon in pripravljenost na novo dozo znanja. Verjetno pa na tak način prihranimo tudi marsikatero zaspano kinkanje, podpiranje glave in zehanje v razredu.

IMG_1417FullSizeRender-1

Izbira športov kot tudi rekvizitov je velika in pestra, posledično pa tudi število tistih, ki se ne zmorejo odločiti za nobeno aktivnost in se bolj stežka ter počasi prebujajo, majhno. Toda tudi le teh kaj kmalu zmanjka, saj se slej kot prej pridružijo pri igri svojim prijateljem in pogled na telovadnico polno, zdaj že zbujenih otrok vseh starosti, postane zares zanimiv.

IMG_1465

Vsekakor upam in si želim, da bi ostala jutranja vadba tako zelo obiskana, igriva, aktivna, pestra in dinamična še skozi celotno šolsko leto!

 

Lep jutranji pozdrav!

Marko Sonjak

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)