GEOPARK KARAVANKE

DEJAVNOSTI NA TEMO DINOZAVRI-IZUMRLO ŽIVLJENJE NA ZEMLJI

NA OŠ ČRNA NA KOROŠKEM

 

IMG_1787


Na OŠ Črna na Koroškem smo večino dejavnosti na temo Dinozavri-izumrlo življenje na Zemlji izvedli v okviru tehniškega dne, ki je potekal za učence prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja. Pridružili so se nam tudi učenci s podružničnih šol Žerjav in Koprivna. Za učence smo pripravili učno gradivo (delovni zvezek) za urjenje matematičnih in jezikovnih zmožnosti različnih težavnostnih stopenj. Delo je potekalo v starostno mešanih skupinah, ki so bile oblikovane na osnovi izžrebane nalepke s sliko dinozavra. Dejavnosti so bile sledeče:


Uvod (kaj se skriva v pesku)


Postanimo strašni kuščarji


Sedimentni prigrizek


Didaktične gibalne igre v telovadnici


Zaključek (posladkajmo se s sedimentnim prigrizkom)


Tega dne smo je poleg aktivnosti, ki so potekale na šoli, organizirali  tudi ekskurzijo v park dinozavrov (Styrassic park) v Avstriji, ki so se je lahko udeležili tudi starši. Ponujeno možnost je izkoristilo 36 učencev in 6 staršev.


Projekt smo izvajali tudi v oddelkih podaljšanega bivanja. Izdelali smo dinozavre iz mavca, oblikovali razstavo izdelkov in iskali zaklad v sedimentni kamnini, ki smo jo sami izdelali.


Pri likovnem krožku in likovni vzgoji smo sodelovali na likovnem natečaju. Ogledali smo si tudi razstavo vrtca Črna na Koroškem v poročni dvorani občine.

 

Koordinatorka projekta na šoli: Jasmina Dretnik

 

IMG_1842    IMG_1845    IMG_8961    IMG_9094

   IMG_8989    IMG_9083    IMG_9099

IMG_9105    IMG_9127    IMG_9128    IMG_9139

(Skupno 293 obiskov, današnjih obiskov 2)