Ahtisaarijev dan ali dan sprave

IMG_9778V četrtek, 7. 11. 2013, smo obeležili dan sprave, ki smo ga posvetili miru, miroljubnemu reševanju konfliktov in mediaciji. Vrstniške mediatorke so učencem od 1. do 4. razreda dramatizirale zgodbo iz stoletnega gozda, v kateri ježek Pik skupaj s prijateljem pomaga razrešiti spor med miško Drobižko in veverico Repko. Učencem je bil ježkov način reševanja sporov všeč, zato smo se dogovorili, da bodo konflikte lahko reševali v drevesni hišici s pomočjo vrstniških mediatork, lahko pa tudi sami ali s pomočjo učiteljice mediatorke s pogovorom.
 Izdelovali smo tudi mandalo z lepljenjem naravnih materialov. Pričeli smo že navsezgodaj v jutranjem varstvu in nadaljevali v času pouka, odmorv in v podaljšanem bivanju. Sodelovali so učenci iz vseh razredov. Za prijetno in umirjeno razpoloženje je poskrbela tudi umirjena glasba.

Mladi vrtnarji so obiskali svoja drevesa. Okoli njih so sklenili krog in se pogovarjali , poslušali misli o miru in strpnosti, peli pesem o prijateljstvu  ter  meditirali za mir.

IMG_9786 IMG_9752 IMG_9774


(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)