O DOGODKU »BISTRO GLAVO VARUJE ČELADA«
 
Bistro_glavo_varuje_celada-40Ker se je kolesarska sezona nepreklicno začela, smo danes, v torek, 08. 04. 2014, na naši šoli organizirali dogodek, ki je bil namenjen kolesarski čeladi. Sodelovali so vabljeni demonstratorji iz Ljubljane (AVP), ki so prisotnim pokazali veliko zanimivosti glede uporabe kolesarske čelade. Izvedli smo štiri različne delavnice in sicer izdelovanje čelade iz gline, risanje in lepljenje barvnih kroglic v čelado, kaširanje kolesarske čelade, vsak od udeležencev pa si je lahko pobarval čisto pravo pravcato kolesarsko čelado.

Dogodka so se udeležili skoraj vsi 5- šolci, nekaj njihovih staršev in nekaj učencev iz nižjih razredov naše šole. Med delom so demonstratorji AVP prikazali nekaj zanimivosti v zvezi s kolesarsko čelado in prikazali so, kako narašča teža predmetov z naraščanjem hitrosti. Eni od učenk, ki tehta 40kg, je tehtnica pokazala, da če bi doživela nesrečo pri 30 km/h, bi njena teža bila 342 kg, pri 50 km/h pa že 1250 kg. Pri 90 km/h  je teža iste deklice približno 3400 kg.

Izdelke, ki so ob dogodku nastali, bomo uporabili za zaključni sklop nalog pri projektu VARNOST ZA VSE, v katerem sodelujemo z učenci 5. a razreda.

 

 Mentorica pri pripravi na kolesarski izpit

in kolesarskih ter dogodkov v zvezi s prometom na šoli in v kraju

Andrejka FAJMUT, prof.

 

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)