IMG_3415 IMG_3394

 

Napočil je 4. dan, še zadnjič prespimo, jutri popoldne pa je že čas, da se odpravimo nazaj domov. Ker nam je dobro jutro zaželel močan naliv, smo se odločili, da jutranja telovadba odpade, otroci pa so lahko poležali kakšno minuto dlje.

IMG_3437

Že ves dan nas spremlja deževje, zato so bile naše aktivnosti nekoliko prilagojene notranjim prostorom. Toda osnovna šola Črna na Koroškem se ne preda in kljub vsej mokroti, ki nas obdaja, smo se odpravili ven iz objema štirih sten.

IMG_3423

Najprej smo se v okviru dopoldanskih dejavnosti (varovanje okolja) podali na sprehod do Zbirnega centra odpadkov Cero Gajke. Tam smo opravili tudi krajši ogled in jim predstavili ravnanje z odpadki in nasplošno kaj se z odpadki zgodi potem, ko jih odvržemo v koš za smeti. Po vrnitvi je sledillo kosilo in krajši počitek, ki pa so ga sevda vsi izkoristili bodisi za igro ali druženje z novimi in starimi prijatelji.

IMG_3445 IMG_3444IMG_1859IMG_3412

V popoldanskem času smo se ukvarjali s pestrostjo tal, sestavo zemlje, ter majhnimi organizmi, ki živijo v njej. Ker nam je bilo pod streho nekoliko dolgčas, smo se odpravili ven v naravo, kjer smo za naše na novo pridobljeno teoretično znanje, ki smo si ga nabrali v učilnici, iskali materialne in žive dokaze.

IMG_3405 IMG_3438 IMG_3446

Nikakor pa nobena šola v naravi ne mine brez zaključnega večera in tudi mi nismo izjema. Po večerji smo priredili »pokaži kaj znaš« in pravi disko večer z glasbo, videoprojekcijo, lasarjem in celo meglo, skratka »ni da ni«. Otroci so se zelo vživeli in med plesom neizmerno uživali!

IMG_3476 IMG_2053 IMG_2043  IMG_1974 IMG_1955

Seveda pa je vsega lepega enkrat konec in tudi naša šola v naravi se bliža h koncu. Jutri je zadnji dan, ki pa ne bo zato nič manj pester. Zjutraj bomo imeli jutranjo telovadbo v obliki pakiranja, zlaganja, nošenja in pospravljanja sob. Po zajtrku se bomo peš podali na ogled Ptujskega gradu in Ptuja, tam pa nas že poberejo naši atobusi in nas odpeljejo nazaj v dom Štrk, kjer bomo pojedli kosilo, pobrali našo prtljago in se okoli 14. ure odpeljali proti domu. Predviden prihod na avtobusno postajo v Črno na Koroškem je okoli 16:00 – 16:30.

IMG_2056

Se vidimo!

 

Lep športni pozdrav iz mokrega Ptuja!

Mojca Kovač Piko

Marko Sonjak

7.a

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)