3. SREČANJE KOROŠKIH OSNOVNOŠOLSKIH GLEDALIŠKIH SKUPIN (KDT- KOROŠKI DEŽELNI TEATER)
 
V letošnjem šolskem letu smo se z gledališko skupino naše šole z imenom Regljače že tretjič zapored udeležili razpisa KDT Slovenj Gradec. Letos smo pripravili predstavo Vike Šuštar KO GOZD UTIHNE.

V predstavi je sodelovalo 20 učenk od 5. do 9. razreda in z uprizoritvijo smo bili zelo zadovoljni. Sodelovale so naslednje učenke: Adrijana KAMNIK, Kaja OBRETAN, Nežka PIKO, Nadja KNEZ, Anja DEŽELAK, Špela SVETEC, Špela ŠTIFTAR, Maruša STANE, Katja FERK, Vanja FORSTNER, Manja DELAŠJAVA, Nika OZIMIC, Maja OPREŠNIK, Anja KNEZ, Helena LESJAK, Una LUPŠA, Lia MOLARI, Franciska KUNC, Sara PODLESNIK in Alina SLATINEK.

V četrtek, 15. 05. 2014 je bila v Slovenj Gradcu zaključna prireditev KDT. Vse gledališke skupine smo prejele priznanja, prav tako pa tudi posamezni igralci. Razdeljene so bile tudi nagrade za posamezne dekliške in fantovske vloge in Nežka PIKO je prejela priznanje za najboljšo stransko fantovsko vlogo.

Ogledali smo si gledališko predstavo OŠ Dravograd POZOR! HUDOBE NA DELU! Po predstavi smo se vsi udeleženci zbrali v preddverju Kulturnega doma Slovenj Gradec, tam malo pokramljali, izmenjali izkušnje in se okrepčali s pico in slanimi prigrizki.

Vsem igralkam iskreno čestitam in želim veliko užitkov pri igranju tudi v prihodnje.

Mentorica

Andrejka Fajmut, prof.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)