1. SREČANJE KOROŠKIH OSNOVNOŠOLSKIH  GLEDALIŠKIH SKUPIN

Gledalika_skupinaGledališka skupina OŠ Črna na Koroškem se je v januarju prijavila na tekmovanje koroških osnovnošolskih skupin. V tem šolskem letu smo pripravili predstavo avtorice Milene Golob – MINE in v režiji Andrejke Fajmut z naslovom PIFLARJI ALI KAKO POSTATI FRAJER. Tekmovanje je razpisal KDT (KOROŠKI DEŽELNI TEATER) iz Slovenj Gradca.

Predstavniki KDT so si ogledali premiero naše predstave 20. 3. 2012 v Delavskem domu v Žerjavu. Njihova ocena je bila zelo pozitivna in z odzivom smo bili zelo zadovoljni. Ob prijetnem klepetu so nas opozorili na stvari, na katere bi bilo v prihodnje dobro biti pozoren.
Na to tekmovanje smo se prijavile štiri gledališke skupine in sicer OŠ Koroški jeklarji z Raven na Koroškem, OŠ Prevalje, OŠ Mislinja in naša OŠ.
Komisija si je ogledala vse predstave in se odločila. Na zaključni prireditvi oz. srečanju, ki je bilo 5. 4. 2012 v Slovenj Gradcu, smo si ogledali predstavo Pet Pepelk v izvedbi skupine OŠ Koroški jeklarji z Raven na Koroškem.
Po končanem srečanju so predstavniki KDT podelili priznanja vsem udeležencem, igralcem in mentorjem, hkrati pa še priznanja za posamezne vloge. Nagrado oz. priznanje za najboljšo glavno dekliško vlogo je prejela Adrijana Kamnik z naše OŠ za vlogo Ele. Po končani podelitvi smo se vsi igralci, mentorji, starši in ostali prisotni ob zakuski družili v preddverju Kulturnega doma Slovenj Gradec in si izmenjali koristne izkušnje.
Dogodek nam bo vsem ostal v lepem spominu, naslednje leto pa se bomo tekmovanja gotovo spet udeležili.

 

 

Mentorica gledališkega krožka na OŠ Črna na Koroškem

Andrejka Fajmut, prof. in člani gledališkega krožka:

Mojca N., Adrijana K., Urška L., Urška Š., Vid K., Vita L.,

Lucija K., Tjaša O., Gašper M., David V. in Domen B.

Utrinki iz predstave in srečanja

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)