ZIMOVANJE PRVOŠOLČKOV V LOGARSKI DOLINI

 

Končno smo dočakali tisti dan, ko smo za tri dni odpotovali v Logarsko dolino, v Penzion na razpotju.  Tam so, nekateri prvič, preživeli in doživeli polno nepozabnih dogodivščin in izkušenj, brez mam in očetov, bratcev in sestric. Bili so v spremstvu naših učiteljic Mihaele Goltnik, Drage Mori, Virginije Špeh, Mojce Petrič ter naše animatorke Andreje.

Vse do odhoda smo se pripravljali, se pogovarjali, bili pa smo žalostni, ker je viroza doma pustila 5 naših prijateljev.

Dobili smo se 14.2. 2012 ob 8.30. uri pred našo šolo, od koder  nas je avtobus odpeljal v Logarsko dolino.

 

V Logarski dolini  v Penzionu na razpotju nas je pričakalo prijazno osebje, Andreja nas je pozdravila in nam predstavila hišna pravila, ki so nas spremljale vse dni zimovanja.

Ana, Nada in Andreja so nam v izbrane sobe znosili skrbno pripravljene torbe ali kovčke, v katere smo po predpisanih seznamih spakirali potrebna oblačila, obutev in druge malenkosti, ki so jih na liste zapisale naše učiteljice.

Najprej smo si narisali pozdravna sporočila za vrata naših sob in z zapisanimi imeni članov.

Po okusnem kosilu smo se pripravili na smučanje. Avtobus nas je odpeljal v Luče, kjer so nas prijazni žičničarji sprejeli in nam pri izvedbi zimskega športnega dneva pomagali.  Razveselili pa smo se domačih krapov, ki nam ji je pripeljala Andreja.

Pred večerjo smo še reševali učne liste, katere smo reševali z velikim veseljem in tako pridno nabirali izdelke, ki smo jih z zimovanja odnesli domov.

Ob 2o.30. uri smo se začeli pripravljati na spanje, učiteljica pa nam je pred spanjem prebrala še zanimivo in smešno pravljico. Prvi dan od vznemirjenja kar hitro nismo mogli zaspati, po dobri uri pa se je iz vseh sob slišalo le še globoko dihanje in pokašljevanje.

Naslednje jutro nas je prebudila dnevna svetloba in v hipu smo bili vsi budni. Po obveznem umivanju smo pospravljali svoje stvari, ki so nekaterim kar same silile iz torb.

Zajtrk je bil zelo pester; lahko smo izbirali med mnogimi vrstami kosmičev, namazov, in seveda toplih napitkov. Da smo se lažje prebudili, smo tudi malo potelovadili in pritegnili naše zaspane okončine.

Izdelali smo si mape za naše učne liste in diplome…..

In že je bil na sporedu pohod v bližnjo okolico koče,  ogledali smo si bio- kmetijo, slap Palenk, kurjavo z biomaso…se naužili lepot narave in uživali v toplem soncu in snegu.

Kosilo se nam je zelo prileglo. Z velikim užitkom smo spraznili krožnike.

Prilegel se je tudi počitek in sproščen pogovor v naših sobah, ter seveda igra v igralnici.

Popoldanske dejavnosti so potekale v naši jedilnici – z Andrejo smo pekli piškote in pirin kruh, nato smo dokončali  mapice, v katere smo shranjevali izdelke,  barvali pobarvanke, nismo pa pozabili niti na matematiko, ki smo jo utrjevali na zabavnih učnih listih.

Pred večerjo smo z lučkami odšli v pravljični gozd, kjer smo z Sneguljčico, volkom in drugimi junaki pravljic doživljali pravljični svet.

Nekateri smo se najbolj veselili plesa v pižamah. Sprva smo bili pri plesu malce zadržani, zato so vajeti v roke vzele učiteljice in kar kmalu smo vsi skakljali po plesišču ali pa smo vsaj oponašali glasbenike.

Ples je prehitro minil, ampak ta dan smo bili bolj utrujeni in nekaterim se je že kar mudilo v posteljo. Po pravljici smo nekateri v trenutku zaspali, najbolj vztrajni pa malce kasneje.

In že smo se zbudili v tretji dan, ki je bil tudi naš zadnji.

Po zajtrku smo se odpravili na daljši pohod do Oglarske bajte mimo doma Planincev. Spremljal nas je kuža Bendži in nas vso pot razveseljeval. Pot je bila zaradi na novo zapadlega snega kar težka. Opazovali smo čudovito naravo in vrhove, ki so se dvigovali pred nami.  Nabrali smo tudi oglje za risanje.

Sledilo je še zadnje okusno kosilo, ki smo ga nekateri na krožnik naložili kar večkrat.

Po kosilu pa je že bilo treba pospraviti vse svoje stvari v torbe in kovčke in marsikatera torba je bila precej bolj polna kot ob prihodu. Sledil je  najslovesnejši dogodek tega dneva – slavnostna podelitev priznanj in naših izdelkov.

Okrog 13.30 ure pa je po nas prišel avtobus in nas popeljal nazaj na Koroško. Polni vtisov smo se razveselili staršev, ki so nas čakali pred šolo. 

 

Na zimovanju smo uživali učenci 1.A in podružnične šole Koprivna, Žerjav in Javorje.

 

Učiteljice: Virginija, Mojca, Draga in Mihaela

 

 

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)