Glede na to, da ta teden poteka evropski teden zmanjševanja odpadkov, katerega cilj je, da bi zavrgli manj še zmeraj uporabne lastnine, smo se na naši šoli odločili za akcijo zbiranja rabljene smučarske opreme.

Vedno več naših učencev nima smučarske opreme in tudi ne znajo smučati, neglede na to, da je smučanje globoko zakoreninjeno v našo slovensko kulturo. Naš namen je, da bi otrokom, ki imajo željo se bodisi naučiti smučati, ali pa se samo parkrat spustiti po smučišču med počitnicami, nimajo pa svoje opreme (so jo bodisi prerastli ali pa je nimajo iz kakršnega koli drugega razloga) omogočiti, da si lahko opremo pri nas izposodijo. Hkrati se vedno bolj srečujemo s pomankljivo opremo v zimski šoli v naravi, kar bi rešili s šolsko opremo.

Torej dragi starši, dedki, babice, strici, tete, prijatelji in vsi ostali, če imate doma karkoli izmed rabljene smučarske opreme (smuči, board, smučarske palice, čelade, smučarska očala, smučarske čevlje, buce, rokavice, kape in seveda kombinezone…), ki so jih vaši otroci že prerastli in jih ne potrebujete več in ste jih pripravljeni podariti nam, jih lahko kadarkoli prinesete v šolo. Mi jih bomo neizmerno veseli. Konec koncev pa lahko namesto, da na Bolhi prodate kakšen kos opreme za 10EUR znova in znova polepšate dan kakšnemu otroku, ki nima te sreče, da bi smučarsko opremo imel doma, kar pa je po mojem mnenju vredno veliko več.

Za vso zbrano opremo se vam iskreno zahvaljujem!

Opremo zbira učitelj Sonjak. V primeru, da sem odsoten lahko opremo pustite v avli šole, kjer bo nastavljen plastični zaboj. Za kakršna koli vprašanja sem vam na voljo na elektronskem naslovu: msonjak@gmail.com

 

Lep športni pozdrav!

Marko Sonjak

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)