DSC_0232 DSC_0243

 

 

 

 

 

 

 

Zaščitništvo je novost na naši šoli, s katero smo letošnje šolsko leto poskusili poskrbeti za še boljše počutje najmlajših obiskovalcev naše šole. Vsakemu prvošolčku smo dodelili enega ali pa celo par osmošolcev, ki mu pomagajo pri vsakdanjih opravilih (kot je nošenje in razdeljevanje malice v razredu, urejanje razreda ipd.) ter se z njimi med odmori tudi malo poigrajo.

 

DSC_0234 DSC_0270

 

 

 

 

 

 

V okviru našega novega projekta, so se zaščitniki s svojimi majhnimi prijatelji družili pri uri telovadbe. Vsi smo se zbrali v telovadnici, kjer smo se najprej ogreli, se skupaj nekoliko poigrali, nato pa se vsi odpravili premagovat naloge in ovire obsežnega poligona. Vloga osmošolcev je bila predvsem druženje, vzpodbujanje, demonstriranje in pomoč pri reševanju nalog, kot tudi skrb za varnost svojega prvošolčka.

DSC_0268

Brez slabe vesti lahko rečem, da so se vsi zelo dobro odrezali in se prikazali v tudi nekoliko drugačni, bolj odgovorni luči. Po pogovoru tako z osmošolci kot tudi s prvošolci pa zagotovo lahko trdimo, da so vsi zelo uživali in si želijo kaj podobnega ponoviti tudi v prihodnosti, o čemer pričajo tudi risbice naših prvošolcev.

 

scan0007 scan0004 scan scan0005

 

Lep športni pozdrav!

Marko Sonjak

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)