MEDNARODNI PROJEKT

VARNOST IN MOBILNOST ZA VSE

MOJE IDEJE, MOJE POBUDE

DSC_0521

V letošnjem šolskem letu smo se učenci 5. a in 5. b razreda pridružili mednarodnemu projektu, katerega pokrovitelj je v Sloveniji Revoz iz Novega Mesta. Učenci 5. a razreda smo se ukvarjali z iskanjem možnosti zmanjševanja onesnaženosti okolja s tem, da bi pripomogli k čim manjši uporabi prevoznih sredstev, ki onesnažujejo okolje, 5. b pa s poskusi doseči, da bi pred šolo namestili  omejevalce  hitrosti in s tem poskrbeli za večjo varnost otrok v okolici šole in vrtca, saj veliko avtomobilov pelje mimo šole s precejšnjo hitrostjo.

Po prejetju delovnega materiala smo se najprej seznanili z delovnimi zvezki in predstavitvijo projekta nasploh. V projekt smo vključili tudi nekatere delavce šole,  policijo, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Črna na Koroškem in še druge ljudi.

Izvedli smo nekaj raziskovalnih akcij, reševali probleme v delovnem zvezku, fotografirali, in vse to združili v biltenu zaključnega projekta.

Pri izvajanju projekta smo se zelo zabavali in se naučili veliko novega. Hkrati smo naredili tudi nekaj za naše okolje, saj smo z aktivnostmi spomnili odrasle, da lahko otroke spremljajo v vrtec in šolo na način, ki ne bo obremenjeval okolja, to pomeni, da je okolju prijazen (rolerji, kolo, skiro, peš hoja).

 

Učenci 5. a in 5. b razreda in mentorica Andrejka Fajmut, prof.


Več fotografij                    Zgibanka 5.a                      Zgibanka 5.b

                                                        

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)