V soboto, 30. 1. 2016, se je sredi prav nič kaj obetavne zimske idile pričela gradnja snežnih gradov v Mitneku pod Peco.

032   006   009   003
Z veseljem smo pričakali petošolki iz Prve osnovne šole Slovenj Gradec in njihovo mentorico Nado Zlodej ter učenko iz Belih Vod.
Jutro, sicer prav nič kaj mrzlo, je prineslo žalostne vesti o zbolelih učencih, tako da smo morali pet prijavljenih skupin preoblikovati v tri močne, zelo konkurenčne skupine.
Nastali sta dve dekliški skupini, ki sta si nadeli ime Snežinke in Pingvini ter ena fantovska skupina z imenom Zimski panterji.
Jutranje sonce in dva ogromna kupa snega, so nam prikradli nasmehe na lica.

021   002    001    004    005   019   018    017    015    014    013     010
Gradnja je šla učencem zelo dobro od rok, saj so nastale prave umetnine. Sledila je razglasitev najboljših treh osnovnošolskih gradov. Nagrade sta skupaj s kraljem Matjažem in vojščakom, podelili gospa ravnateljica ter Unesco koordinatorica naše šole.

042    032     028
Skupina naših fantov je bila enostavno v svoji gradnji in natančnosti nepremagljiva, čeprav sta se tudi skupini deklet zelo izkazali pri gradnji, tako da so na koncu prizorišče krasili trije zelo unikatni in zanimivi gradovi.
Sledila je tudi podelitev nagrad avtorjem najboljših treh fotografij, saj je foto natečaj “Zimska pravljica” potekal v okviru Unesco projekta Kralj Matjaž pod goro Peco. Prvo mesto si je s svojo fotografijo priborila učenka naše šole Una Lupša. Tudi drugo uvrščena fotografija je bila delo učenke naše šole, in sicer Anje Sušnik.

036    040    046

Gradnja gradov nas je izmučila, prenašanje težkih snežnih kock in veder vode nas je utrudilo. Po razglasitvi smo se utrujeni, a veseli od prijetnega dne odpeljali nazaj v dolino.
Po gradovih pa smo na šolo prejeli lepo presenečenje, saj so se nam na daljavo pridružili učenci, ki v slovenskih društvih v Srbiji prav tako gradili snežne gradove, le da so namesto snega uporabili vato.

Vršac  Vršac 2    SU    SU 5    SU 1    Ruma 1

Prijetne pozdrave so nam tako preko fotografij poslali iz DS Triglav Subotica, Emona Ruma in Kula Vršac.

Koordinatorica projekta Kralj Matjaž pod goro Peco Vesna Burjak

(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 1)