S KOLESI SKOZI JAMO
 
IMG_3338V petek, 20. 06. 2014, smo se učenci 6. a razreda z razredničarko za zaključek šolskega leta napotili s kolesi skozi rudniški rov. Vanj smo vstopili na Igerčevem, v Mušeniku. Pred vstopom smo si na glave nadeli svetilke in kolesarske čelade, naredili nekaj fotografij in se odpravili. Pot je bila dolga 5, 5 km in se je končala malo pred Poleno pri Mežici. Kolesarjenje sploh ni bilo naporno. Malo nas je sicer zeblo, saj je v jami stalna temperatura 10oC, a smo se imeli kljub temu zelo lepo. Med kolesarjenjem smo si v jami ogledali nekaj zanimivosti iz preteklih dni rudarjenja in izvedeli smo veliko o življenju in delu knapov.

Po izhodu iz jame smo si na Glančniku ogledali še rudarski muzej in se poigrali v labirintu pred info točko na Glančniku.

Pot nas je, seveda s kolesi, vodila nazaj proti domu, v Črno. Preživeli smo popoldne, polno novih doživetij.

Vtisi s poti:

S kolesi smo se v jamo podali na Igerčevem. Pot skozi jamo je bila dolga 5, 5 km. Med potjo smo se večkrat ustavili in pogledali zanimivosti ob poti. V jami mi je bilo najbolj všeč, ko smo šli nabirat minerale. Vsak je lahko domov odnesel, kolikor je našel. To je bila zelo zabavna dogodivščina.                                Klara V.

 Galerija

Razredničarka

Andrejka Fajmut, prof.

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)