IMG_1051

V soboto, 10.1.2015, smo se v okviru planinskega krožka in s pomočjo vodnikov planinskega društva Črna na Koroškem podali na krajši pohod čez planino Luže. Pohoda so se udeležili večinoma učenci prvega triletja skupaj s starši in nekaterimi učitelji, zato je bilo naše druženje zelo pestro in živahno.

Vse skupaj se je pričelo ob deveti uri zjutraj z zbiranjem na avtobusni postaji in nervoznim pogledovanjem proti muhastim meglicam, ki so se ponekod podile po nebu. Kot pravi vremenoslovci, ki smo se v zadnjem času verjetno že naveličali muhavosti našega vremena, smo poskušali razbrati znake za kar najbolj točno vremensko napoved dneva. Čas za opazovanje pa je kmalu potekel, saj smo se že kmalu v konvoju vozil podali v smeri proti Koprivni.

Avtomobile smo pustili na »Jeklavi ridi«, kjer nas je pozdravil lahek veter, od tukaj pa smo se peš odpravili na planino Luže. Pot nas je vodila čez planino, mimo planšarskega doma, mimo Cerkve Vseh ver in nas na koncu pripeljala do gostišča Riepl. Tukaj smo se nekoliko odpočili in okrepčali, otroke pa je med igro pozdravilo tudi sonce in poskrbelo za res prijetno sobotno dopoldne. Po malici je sledil povratek po isti poti, otroci pa so se med potjo nazaj zabavali tudi s spoznavanjem lavinske žolne.

Za zaključek lahko rečem le, da je bil pohod zelo lepa pospestritev sobotnega dopoldneva in upam, da se vidimo tudi prihodnjič.

 

IMG_1074

Lep športni pozdrav!

Marko Sonjak

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)