PODRUŽNICA KOPRIVNA

 

Podrunina_OS_KoprivnaPodružnična šola Koprivna si je svoje mesto našla na enem večjih ravninskih delov v povirju reke Meže, obdana s kar nekaj visokimi gorami in hribi: Peca, Čofatijev vrh, Olševa in Raduha.

Šola v Koprivni je bila ustanovljena leta 1910. Vse do leta 1951 je pouk v Koprivni potekal v prostorih župnišča pri cerkvi Sv. Jakoba. Novembra 1951 je stara šola v župnišču pogorela in kar tri leta je pouk potekal v za silo urejenih prostorih v bližnji Mežnarjevi domačiji.

22.8.1954 je bila slovesna otvoritev novega šolskega poslopja, v katerem pouk poteka še danes. Šola je bila v zadnjih 10 letih precej obnovljena, v vseh letih šolanja pa je močno nihalo tudi število učencev. Največ učencev je šolo obiskovalo v letih 1960/61 – 63 učencev in takrat so imeli popolno osemletno osnovno šolo.

V šolskem letu 2011/12 obiskuje POŠ Koprivna le 5 učencev v 1. ali 2. razredu, poučujem pa jih učiteljica Mojca Petrič.

Učenci aktivno sodelujejo v dnevih dejavnosti in različnih projektih z učenci matične šole, nekateri projekti pa so naši lastni.

Še posebej pohvalno in uspešno pa je sodelovanje z lokalno skupnostjo, za katero le s petimi učenci organiziramo prireditvi za otroke v decembru in za ženske v marcu.

(Skupno 437 obiskov, današnjih obiskov 1)