ZAKLJUČNA PRIREDITEV ŠOLSKEGA PARLAMENTA na OŠ Črna na Koroškem v šolskem letu 2013/2014

 

Otroski_parlamentOtroški parlament je program vzgoje otrok in mladostnikov za demokracijo. Kot oblike demokratičnega dialoga se izvajajo v vseh šolah po Sloveniji, se nadgradijo na občinski in regionalni ravni in se zaključijo na nacionalnem otroškem parlamentu.

Sestavljajo ga predstavniki vseh oddelčnih skupnosti, tako z matične kot tudi s podružničnih šol Koprivna, Javorje in Žerjav.

Parlament ima svoj program dela in učenci z mentoricama tam debatirajo o stvareh, ki zadevajo življenje in delo učencev na šoli. Med drugim na vsakomesečnih sejah parlamenta razpravljamo o temah, ki se tičejo VREDNOT MESECA.

V sredo, 19. 03. 2014, smo na OŠ Črna na Koroškem izvedli zaključno prireditev 24. Otroškega parlamenta, katerega naslovna tema je bila v letošnjem letu RAZMERE V DRUŽBI.

Šolski parlament sta vodili mentorici ga. Mihaela Goltnik za učence od 1. do 4. razreda, ga. Andrejka Fajmut za učence od 5. do 9. razreda ter predsednica Adrijana Kamnik.

Na zaključni prireditvi so se s po eno od vrednot predstavile vse oddelčne  skupnosti s centralne in s podružničnih šol. Prireditev je bila zelo uspešno izvedena in videli smo veliko dobrih izvedb.

Izbrana  oddelčna skupnost se bo s svojo vrednoto predstavila na Regijskem parlamentu, ki bo potekal v ponedeljek, 24. 03. 2014, na Ravnah na Koroškem.

 

 GALERIJA

Zapisala mentorica  ŠS in OŠP na predmetni stopnji

Andrejka FAJMUT, prof.

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)