OBISK UČENCEV POŠ STUDENEC


 

P1015241V petek, 18. 11. 2011 so nas obiskali učenci iz podružnice Studenec, s katerimi že vrsto let sodelujemo. Enkrat na leto se obiščemo in skupaj raziskujemo znamenitosti krajev, iz katerih prihajamo. Tokrat smo se podali v podzemlje Pece.


 

 

 

Prvi del športnega dneva smo izvedli sami. Podali smo se čez Dolino smrti in bili kar rahlo zaskrbljeni zaradi samega imena. Vendar smo kmalu ugotovili, da nas je pot vodila čez čudežno deželo, odeto s srebrno lesketajočo se odejo, skozi katero so počasi, a vztrajno prodirali prvi sončni žarki, ki so nas mehko božali in nam razsvetljevali biserno pot. Lovili smo prve sončne žarke ter se zasanjano ozirali proti gosti megli, ki je skrivnostno skrivala dolino pod nami. Dimniki so bili skriti, le oster vonj po sladkem nas je občasno opomnil, kje hodimo. Vendar ni zmotil našega razpoloženja.

P1015226             P1015223       P1015228            P1015216

Po čudovitem sprehodu nekje na meji med pravljico in resničnim svetom smo se skupaj z učenci iz podružnice Studenec podali na raziskovalni pohod podzemlja Pece. Tudi tukaj ni manjkalo pravljičnih prvin, ki pa so se premešale z resničnim in trdnim življenjem, ki so ga živeli rudarji.

Srečno!


Bojana Hudrap

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)