PODZEMLJE PECE, TOVARNA AKUMULATORSKIH BATERIJ

Podzemlje PeceV četrtek, 14.03. 2013, smo si petošolci in četrtošolci na naravoslovnem dnevu ogledali Turistični rudnik svinca in cinka Mežica. Obiskali smo Tovarno akumulatorskih baterij v Rudarjevem, kjer smo si ogledali proizvodnjo akumulatorskih baterij.

 

Nekaj misli učencev:


Ogledali smo si, kako so včasih delali v rudniku, kako so prevažali rudo in klesali rove. Zelo zabavno je bilo, ko smo po vlaku vsi spali. Bili smo veseli, ko nas je pričakala dnevna svetloba.
V TAB- u smo izvedeli, katere sestavine potrebujejo za izdelavo akumulatorjev.
Klara, 5. a
V rudniku mi je bilo zelo všeč. Nisem si mislila, da so rudarji izkopali 800 km rovov.
Tinkara, 5. a
V TAB- u  so mi bili všeč roboti, ki so opravljali različna dela. Najbolj všeč pa mi je bilo skladišče, ki je visoko kar 32 metrov.
David, 5. a
Sošolec Nace je imel rojstni dan in je v rudniku lahko pritisnil na ročaj in  tako sprožil eksplozijo. Vse se je zabliskalo. Zanimivo je bilo, ko smo ugasnili luči in se je oglasil Perkmandeljc.
Matija, 5.a
Ta naravoslovni dan mi je bil do sedaj najbolj všeč, saj sem doživela in videla, kar še nikoli nisem. V rudniku mi je bila najbolj všeč vožnja z vlakcem, v TAB- u pa ogled novega skladišča.
Sara, 5.a
Ta dan mi je bil zelo všeč. Prvič sem bil v rudniku. Nisem si mislil, da je tako velik. V njem je bilo prikazano, kako so kopali rudo. Najbolj všeč so mi bili stroji.
Vedno sem mislil, da je TAB majhna tovarna, ko pa sem stopil vanjo, se mi je zdelo, da je ni konca.
Nejc O., 5.a
 
V jami mi je bilo zelo lepo! Najbolj všeč mi je bilo, ko nam je gospod povedal pravljico o Perkmandeljcu. V vlaku me je bilo sprva strah, potem pa ne več. Ena sošolka nas je hecala, da so v jami duhovi.
Žana, 4.a
Moji občutki v jami so bili kar smešni, pa tudi zelo dobri, saj sem vedela, da se nam ne more nič narediti. Najbolj všeč mi je bila zgodba o jamskem škratu.
Pia, 4.a
V TAB–u mi ni bilo všeč, ker smo toliko hodili in  sem težko dihala. Všeč pa mi je bilo, ko smo si ogledali   skladišče.
Nika O. 4.a
Meni je bilo  všeč, ko sem se peljal z vlakom. Bilo me je strah, ker se je vlak zelo tresel.
Anže, 4.a
Meni je bilo zanimivo, ko smo se peljali z vlakom in ko smo šli v TAB. Zelo sem se zabavala, izvedela in videla sem veliko novega.
Nuša K., 4.a
Razredničarke: Nevenka Germadnik, Cvetka Dimec, Petra Halner
(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)