Že drugo šolsko leto z učenci naše šole sodelujemo v vseslovenskem projektu Naša mala knjižica. Vključeni so učenci od prvega do petega razreda na matični šoli in učenci na podružnični šoli Javorje in Žerjav.
Nosilec je Sodobnost International v sodelovanju z Vodnikovo založbo.
Cilj projekta je spodbujanje branja v vrtcih in na razredni stopnji.
V vsakem razredu si izberemo eno predlagano  knjigo, ki ustreza starosti učencev. Letos smo izbirali med knjigami: Peter Svetina- Čudežni prstan, Janja Vidmar- Kekec iz 2.b, Jana Bauer- Groznovilca v hudi hosti , Norman Lindsay- Čudežni gibnik.
Knjigo skupaj beremo in rešujemo naloge v delovnih zvezkih, ki smo jih  brezplačno prejeli od nosilca projekta. Naloge, ki so jih večinoma sestavljali pisatelji sami, spodbujajo branje in otrokovo kreativnost skozi skupno ustvarjanje v razredu. Pokrivajo različna področja, zato jih rešujemo pri različnih predmetih ali na oddelčnih skupnostih. Spodbujajo domišljijo, so motivacija branja.
Pri tem nastajajo različni likovni in lutkovni izdelki, učenci literarno poustvarjajo, razvijajo bralno in sporazumevalno sposobnost.
Zanimivost je izmenjava literarnega junaka med šolami. To šolsko leto izmenjujemo Groznovilco, junakinjo iz knjige Groznovilca v hudi hosti. Med nami so že junakinje, ki bodo preživele nekaj mesecev  med učenci posameznih razredov, naše pa so na obisku pri učencih  drugih šol po Sloveniji.
Dejavnosti, ki jih izvajamo, tudi poslikamo in opišemo. Predstavile jih bodo mentorice  posameznih razredov.

 

Koordinatorica projekta
Nevenka Germadnik
 

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)