KULTURNI DAN – MEDIACIJA

MediatorjiV petek, 1. 6. 2012, smo na naši šoli izvedli kulturni dan na temo mediacija. Vključeni so bili učenci od prvega do devetega razreda.

Učenci od prvega do četrtega razreda so bili aktivni v dveh delavnicah. V prvi delavnici so se ob zgodbi iz stoletnega gozda – GOVORICE – srečali s konfliktom in ob igri vlog vrstniških mediatorjev spoznali različne načine reagiranja pri konfliktu. V drugi delavnici so spoznavali čustva, si izdelali čustvene lutke, se vanje vživeli ter pripravili krajše lutkovne predstave.

Učenci od petega do devetega razreda so bili aktivni v štirih delavnicah. Iskali so vzroke konfliktov, načine reševanja in prisluhnili vrstniškim mediatorjem, ki so jim demonstrirali potek mediacije. Vadili so aktivno poslušanje in jaz sporočila, spoznavali čustva ter ugotovili, da lahko vsak na isto stvar gleda povsem drugače.

Peto šolsko uro smo se vsi skupaj zbrali v telovadnici, kjer smo najprej dobili še nekaj informacij o projektu mediacija. Ogledali smo kratki lutkovni predstavi, potem pa je sledila slavnostna podelitev priznanj prvim vrstniškim mediatorjem na OŠ Črna. Za konec smo si ogledali razstavo izdelkov, ki so nastali na kulturnem dnevu.

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)