V četrtek, 6. 12. 2018, smo se učenci Osnovne šole Črna na Koroškem odpravili na ogled svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuko, kjer smo veseli in navdušeni stiskali pesti ter navijali za najboljše biatlonce. Izlet je bil organiziran v okviru projekta zavarovalnice Triglav in smo se ga udeležili učenci, ki smo sodelovali pri izdelavi in prodaji izdelkov za praznični bazar.

Pot je bila zelo zabavna. Peli smo, se pogovarjali o najrazličnejših stvareh, obnovili besedilo slovenske himne ter povedali nekaj o simbolih slovenske zastave. Po nekaj urni vožnji, katere del je segal tudi v Avstrijo, smo prispeli na Pokljuko. Najprej smo prevzeli karte in si ogledali prizorišče samega dogodka. Prispeli smo v trenutku, ko je potekal zaključek moške tekme, na kateri je bil Jakov Fak četrti, tako da smo lahko zanj še bučno navijali v zadnjih krogih. Nato smo se poljubno razdelili v pare ali skupine. Imeli smo čas zase.

Z Anjo sva si najprej ogledali nastop slovenskega raperja in izvajalca hip hop glasbe Boštjana Nipiča, ki je bolj znan pod vzdevkom Nipke. Ta je zapel vse svoje hite in poskrbel za dobro vzdušje ter nas nasmejal s svojim humorjem. Nato je prišel na oder še 26-letni glasbenik Saša Petrović, ki je bolj znan kot Challe Salle. Tudi ta je odlično zarepal najuspešnejše hite. Na oder je povabil prostovoljca, ki bo naredil deset sklec. Izmed množice je izbral navdušeno in nasmejano navijačico. Ko sva se z Anjo ozrli proti odru, nisva mogli verjeti svojim očem ─ izbral je sošolko Jano. Za nagrado je prejela čudovito črno kapo od Challeta Salleta, ki jo bo z veseljem nosila, saj tudi sama rada posluša in odrepa njegove uspešnice. Medtem ko je Jana delala sklece, smo se vsi smejali in si po tihem želeli, da bi bili na njenem mestu.

Po njegovem nastopu sva se odpravili iz šotora in srečali Lauro, Jernejo, Klaro in Gabi. Skupaj smo se odpravile do stojnic, kjer sem si kupila zastavo in šal slovenske reprezentance. Odpravile smo se nazaj v šotor, kjer je potekalo druženje slovenskih biatloncev, ki so odgovarjali na najrazličnejša vprašanja. Povedali so, da je bil njihov najljubši šolski predmet športna vzgoja in odmor. Zaradi predpisanih treningov in tekem imajo predpisan jedilnik, vendar večkrat pogrešajo pico. Izbrali so tudi najlepše navijaške plakate ter se skupaj z nami tudi fotografirali.

Nato smo se odpravile do poligona, kjer smo se pripravile na navijanje. Nestrpno smo čakale na začetek tekme. Ko je napovedovalec napovedal, da je do starta samo še pol minute, smo začele glasno navijati in nestrpno smo pričakovali slovenske biatlonke. Tako močno sem mahala s slovensko zastavo, da sem Manco po nesreči udarila po glavi. Slovenskih biatlonk nismo dočakale, ker smo morali prej oditi domov.

Na poti smo se imeli super. Zopet smo peli in se pogovarjali. Voznika smo le prepričali, da smo se ustavili v Burger Kingu, kjer sem si naročila ‘fishburger’, ocvrt krompirček in kokakolo. Vse je bilo zelo dobro in okusno.

Ko sem prišla domov, sem si vsa utrujena prepisala snov tistega dne in se učila matematiko, saj sem naslednji dan pisala test.

Ta dogodek mi je bil zelo všeč. Nepozabna izkušnja, ki mi bo večno ostala v srcu. Najbolj všeč mi je bilo, ko sem v živo videla svoje vzornike, predvsem pa, da sem dan preživela s prijatelji.

 

Taja Oderlap, 7. a

 

Utrinki ujeti v objektiv

 

(Skupno 259 obiskov, današnjih obiskov 1)