IMG_0176V soboto, 26. 1. 2013, so se tri skupine učencev OŠ Črna na Koroškem opogumile, in se podale na gradnjo snežnih gradov kralja Matjaža, ki poteka vsako leto konec januarja. Dve skupini sta bili s centralne šole, eno pa so sestavljali učenci POŠ Javorje.
Kot vse skupine, smo se tudi mi morali držati posebnih pogojev tekmovanja v gradnji gradov. Tekmovanje je bilo ekipno, zato je vsako ekipo moralo sestavljati 5 do 8 članov.


IMG_0147   IMG_0156   IMG_0171  IMG_0173
Ob prihodu v belo pravljico, smo oddali skice gradov, ki smo jih nameravali zgraditi. Nato smo si morali izbrati parcelo v velikosti 5m x 5m, kje bo potekala naša gradnja. Ker smo bili dokaj hitri, smo si izbrali lep prostor, ki je bil nekoliko dvignjen in ves čas gradnje na zavidljivem sončnem mestu. Gradnja gradov je potekala 6 ur, in čeprav se nam je sprva zdelo, da bo ta čas tako dolg, nam je še skoraj prehitro minil; morda tudi zato, ker smo si zadali kar težavne naloge. Za gradnjo smo kot vsi ostali lahko uporabljali le sneg, vodo, led in šibje. Na prizorišče smo prišli polnih rok, saj smo pri gradnji potrebovali ogromno pripomočkov – vedra, žagice, lopate, sani, vrvi itd.
Med samo gradnjo so potekale predstavitve skupin, in tudi sami smo se pogumno podali na oder, kjer smo se predstavili z motivacijsko pesmico »Vem, da danes bo srečen dan«. Pa še res je bil. Imeli smo se lepo, delo nam je šlo dobro od rok. Naši gradovi so bili izvirni, na sneženih skulpturah smo pustili pravi umetniški vtis.
Najlepše pa je bilo okoli pete ure, ko smo prižgali bakle in majhne svečke, ki so gradovom dale tisto piko na i ter poskrbele, da so se gradovi še bolj bohotili v svoji veličastni podobi.

IMG_0154   IMG_0161   IMG_0164   IMG_0178
Skupine učencev so spadale v svojo kategorijo, tako da je bil eden od naših gradov tudi nagrajen. Za nagrado smo prejeli doživljajski poletni dan v Mitneku, ki ga bomo izkoristili ob koncu pouka. Čaka nas jahanje, obisk Perkmandlca ter piknik. Snežno pravljico si bomo še dolgo zapomnili, saj smo se imeli skrajno lepo – zgradili smo čudovite gradove, se družili, ustvarjali, preživeli lep sončen dan v prečudoviti naravi pod Peco.

Vesna Burjak
(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)