V sredo, 28. 11. 2018, so na šoli potekale delavnice, izdelovali smo adventne venčke. Dejavnost smo organizirali z namenom, da bi se lahko otroci ob prijetnem in sproščenem vzdušju ustvarjalno povezali s svojimi starši ter tako skupaj kvalitetno preživeli prosti čas. Glede na številno udeležbo menim, da je delavnica uspela, saj je bil odziv zelo dober. Kot po navadi je bilo več predstavnikov nižjih razredov ali celo vrtca. Seveda si pa želimo, da bi se nam pridružilo več šolarjev, ki obiskujejo višje razrede.

Vzdušje je bilo veselo, ustvarjalno, čutilo se je veliko pozitivne energije. Vse to je bilo opaziti pri zelo hitri porabi naše zaloge materialov (želoda, maha …), sveč in okraskov. Prav vsi so se pri izdelavi zelo potrudili, kar je videti tudi na končnih izdelkih. Naravni materiali so dodali še poseben in enkraten pridih venčkom, v njih se odraža kreativnost vsakega posameznika.

Venčke smo shranili in jih bomo ponudili obiskovalcem na petkovem bazarju. Ker pa so venčki svojevrsten unikat, je tega marsikateri učenec že namenil babici, dedku ali kateremu drugemu družinskemu članu. Skupaj z njimi bodo ponje prišli v petek, 30. 11. 2018, na praznični šolski bazar. Kar nekaj adventnih venčkov je še na voljo, zato ste lepo vabljeni, da jih pridete pogledat in si z njim polepšate predbožični čas.

Na tem mestu bi se zahvalil vsem, ki ste se udeležili delavnic. Hvala, ker ste se odzvali na naše povabilo.

Posebna zahvala gre učiteljici Virginiji Špeh, ki je vodila delavnice, in vsem drugim sodelavcem, ki so pomagali pri sami organizaciji ter izvedbi te.

Na koncu še seveda zahvala obema gostjama, Iris Mavrič in Katji Florjan, ki sta s svojo strokovnostjo popestrili naše delavnice in verjetno marsikateremu otroku pomagali z izvirnimi in zelo dobrimi nasveti.

Hvala vsem!

Lep športni pozdrav,

Marko Sonjak

Utrinki ujeti v objektiv

 

(Skupno 426 obiskov, današnjih obiskov 1)