BODI VIDEN – BODI PREVIDEN

IMG_0413Danes, 16. 12. 2013, smo v našem malem kraju izvedli akcijo z naslovom BODI VIDEN – BODI PREVIDEN. Namen akcije je bil osveščati pešce, torej, kako pomembno je, kako so oblečeni pri sprehodih v mraku ali temi ter kako pomembna je uporaba odsevnih teles za varnost udeležencev v prometu.
S 5- šolci smo se zbrali nekaj pred 17.00 pred šolo, saj se takrat prične mračiti. Po osnovnih napotkih smo se podali na pot do centra Črne na Koroškem, nato proti Pristavi, potem pa še proti Rudarjevem.

Po poti so učenci prijazno ustavljali mimoidoče, jim razložili namen akcije, jih opozorili na rabo svetlejših oblačil ter pomen odsevnih teles. Tako smo razdelili okrog 70 odsevnih trakov, toliko zloženk posveti mi pozornost, skoraj vsak pešec pa je prejel tudi risbico s tematiko varnosti v prometu.

Vsi pešci, ki so dobili darilce, so bili nad akcijo navdušeni in so nas zelo pohvalili. Prav tako pa smo bili zadovoljni tudi mi vsi, saj smo naredili nekaj za varnost najšibkejših udeležencev v prometu.

 

Mentorica pri pripravi na kolesarski izpit

Andrejka FAJMUT, prof.

Galerija

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)