Tako težko smo čakali in smo le dočakali. Zimsko šolo v naravi v Ribnici na Pohorju.

Kljub ne preveč lepi vremenski popotnici preteklega dne, smo se polni optimizma zjutraj podali na pot. Po slabi uri vožnje smo se pričeli vzpenjati proti smučišču. Pričakala nas je malce s soncem obsijana in za vzorec bela Ribnica na Pohorju.

Vse je potekalo dokaj hitro. Hitra razvrstitev opreme. Hiter sestanek o poteku šole v naravi in hišnem redu. Malica in že smo si nadeli smučarska oblačila, obuli smučarske čevlje in se s smučkami na ramenih podali proti vlečnici.

Najprej smo seveda preverili smučarsko znanje, da smo lažje formirali skupine. Prvo smučanje smo v večini izrabili za spoznavanje s smučiščem in vsaj pri nekaterih za spoznavanje z opremo.

Snežna podlaga ni bila najboljša, vendar smo klub temu uživali.

Po kosilu smo se razporedili v sobe, nad katerimi so bili vsi zelo navdušeni. Kratek počitek je bil namenjen predvsem namestitvi in kaj kmalu smo se podali nazaj na bele strmine.

Popoldne nas je obiskal policaj, ki nam je podrobno predstavil FIS pravila na smučišču in nas podučil o varnem smučanju.

Ves dan je minil tako hitro, da smo se kmalu znašli na večerji, ki smo jo zaključili s torto naše slavljenke. Sledil je še krajši nočni pohod z lučkami in na koncu težko pričakovan prosti čas za druženje.

Sedaj pa vaši otroci že sladko spijo in nabirajo moči za nov dogodivščin poln dan.

Več utrinkov današnjega dne si lahko ogledate tukaj.

Lep športni pozdrav!

Oblak Tamara

Lesnik Meta

Permanšek Maša

Sonjak Marko

 

(Skupno 391 obiskov, današnjih obiskov 1)