Namen šolske sheme je povečati uživanje sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih proizvodov pri otrocih s poudarkom na lokalni pridelavi ter izboljšanju prehranske navade otrok.

Šolska shema pripomore k zmanjšanju prekomerne telesne teže in debelosti pri otrocih ter spodbuja k zdravemu načinu življenja.

Na OŠ Črna na Koroškem shemo sadja izvajamo od leta 2015, shemo mleka pa od  leta 2017. Tudi letošnjo šolsko leto bomo izvajali shemo sadja in mleka. Učenci bodo sadje in mleko ter proizvode iz mleka prejemali ob malici kot dodaten obrok, ki si ga lahko shranijo in zaužijejo kasneje. Razporeditve razdeljevanje šolske sheme so navedene na jedilniku za tekoči mesec.

Šola je upravičena do povračila stroškov nabave sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov, ki se razdeljujejo kot dodaten brezplačen obrok otrokom, ki redno obiskujejo osnovno šolo.

Spremljevalne dejavnosti na šoli so usmerjene v izobraževanje otrok o dobrih prehranskih navadah, lokalnih prehranskih verigah ter ekološkemu kmetovanju.

 

 

(Skupno 229 obiskov, današnjih obiskov 1)