Drugi dan šole v naravi je za nami. Po obilnem zajtrku, ki nam je zagotovil energije vsaj za prvo polovico dneva, smo se odpravili na sneg. Nekaj več kot polovica učencev je odšla na smučišče, ostali pa smo se preizkusili v teku na smučeh in krpljanju. Pogoji so bili odlični, spremlja nas res pravo zimsko vreme, čemur enako je tudi vzdušje. Kasneje smo se pridružili ostalim učencem na smučišču.

 

 

Po kosilu smo izkoristili kratko pavzo za počitek in polnjenje “baterij” za popoldansko delo na snegu.

 

 

V popoldanskih urah so učenci pisali razglednice, nakar sta nas obiskala gospod Iztog Mencinger in gospod Milan Plesec skupaj s psičko Tijo iz gorske reševalne službe. Predstavila sta nam njihovo delo, opremo in nas spoznala z reševanjem v gorah.  Predstavila sta nam tudi iskanje pogrešanega oziroma iskanje v snežnem plazu zasutega človeka s pomočjo psa in tudi s pomočjo lavinske opreme. Predstavitev je bila zelo zanimiva, pritegnila je vse učence in nam zelo popestrila dan. Povedala sta veliko zanimivih podatkov in z nami delila številne izkušnje. Zelo sta se potrudila in nas na zelo zanimiv, poučen in praktičen način podučila o varnosti v gorah in zimskih razmerah. Tudi tukaj bi se rad obema zelo zahvalil za čas in trud, ki sta ga vložila v predstavitev in izrazil željo po podobnem sodelovanju tudi v prihodnje. Hvala! Seveda pa hvala tudi psički Tiji, ki me ni pustila pod kupom snega 🙂

 

 

Izjava dneva: “Najbol fajn je blo, ko smo zakopali učitla Markota, malo manj fajn je blo, ko smo ga odkopali!” (Manca Lesjak)

 

Čas po večerji smo najprej preživeli v prijetnem druženju v obliki zabavnega kviza, potem pa preostanek večera namenili druženju po sobah in igranju družabnih iger.

 

 

Zvečer smo seveda veseli in polni vtisov današnjega dne sladko zaspali.

Lep športni pozdrav!

 

Tamara Oblak, Angela Jelen, Urška Kompan in Marko Sonjak

 

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)