Končno je napočil! Tako težko pričakovani dan odhoda v zimsko šolo v naravi. Zjutraj, ko so se ostali šolarji odpravljali v šolo, so se učenci 6. razreda nasmejani in polni pričakovanja zbirali na avtobusni postaji.

Po ne preveč dolgi vožnji smo se pripeljali v Ribnico na Pohorju, kjer nas je pričakala zimska idila in odlični pogoji za smučanje. Najprej smo se seveda lotili sortiranja opreme in razporeditvi v sobe. Po ureditvi sob smo se odpravili na kosilo.

Popoldne smo preverili našo smučarsko opremo in se skupaj odpravili na smučišče, kjer smo izvedli testiranje in se razdelili v skupine.

Ko se je žicnica zaprla, smo imeli krajšo pavzo, nato pa smo se pogovarjali o pravilih obnašanja na smučišču, varnosti na smučišču, alpskih in drugih smučeh, smučarski opremi in pripravi le-te.

Po večerji smo se zaradi napovedi obilnih padavin v tekočem tednu odločili, da se odpravimo na nočno smuko in izkoristimo odlične pogoje na smučišču. Po končani nočni smuki je bil čas za druženje in pripravo na nočni počitek.

Utrujeni so se vsi z veseljem zavili v tople postelje v svojih sobah, ki so jim mimogrede zelo všeč.

Lep športni pozdrav!

Tamara Oblak, Angela Jelen, Urška Kompan, Marko Sonjak

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)