Prireditev smo pripravili v  sredo, 25. 3. 2015, v šolski telovadnici. V letošnjem šolskem letu je bila tema otroškega parlamenta IZOBRAŽEVANJE IN POKLICNA ORIENTACIJA.

Glede na izbrani naslov smo se na šoli odločili, da bo vsaka oddelčna skupnost raziskovala po enega od poklicev, ki jih bolj ali manj poznamo in svoje delo predstavila na zaključni prireditvi.

Tako smo imeli priložnost spremljati najrazličnejše poklice, od policista, kemika, drvarja, mesarja, poklicnega gasilca, dimnikarja, novinarja, plesalca, veterinarja, bionika, šiviljo, kozmetičarko in seveda najpogostejši poklic v svetu, gospodinjo.

Na različne zanimive načine so nam učenci predstavili življenje in delo v teh poklicih. Videli smo mnogo igranih prizorov, nekaj predstavitev s projekcijo in celo film, ki so ga učenci posneli sami.

Bilo je zanimivo in zabavno in učencem ob vsej pestrosti ni bilo dolgčas.

Skupina, ki je bila izbrana na zaključni prireditvi, je zastopala našo šolo na medobčinskem šolskem parlamentu, ki je bil v četrtek, 2. 4. 2015, na Ravnah na Koroškem. Na šoli smo se odločili, da gre na to prireditev skupina učencev iz 8. a razreda. Predstavljali so poklic modnega kreatorja in šivilje ter prikazali pot od blaga do izdelka. Na regijski zaključni prireditvi smo zavrteli tudi film o poklicu gospodinje, mame, ki so ga posneli na podružnični OŠ Javorje.

 

Mentorica OŠP za predmetno stopnjo

Andrejka Fajmut, prof.

mentorica za razredno stopnjo

Mihaela Goltnik

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)