TPLG-2012_3Učenci Osnovne šole Črna na Koroškem so tudi letos sodelovali na festivalu Turizmu pomaga lastna glava, ki potekal že šestindvajsetič.

Tokrat so združili moči učenci izbirnega predmeta Turistična vzgoja, pod mentorstvom učiteljice go. Sabine Kovačič in člani foto krožka, ki ga vodi g. Branko Hancman.

Festival je potekaj pod geslom Všeč mi je in mladi Črnjani so se odločili, da predstavijo dolino Koprivne, pod delovnim naslovom od Črne do izvira reke Meže.

Najprej so na strokovni ekskurziji dolino raziskali, jo fotografirali, nato pa izdelali turistično nalogo. V njej so opisali lepote te doline, našteli so turistične zanimivosti in nanizali možnosti, kako si te lepote, vse tja do izvira reke Meže tudi ogledati. Niso pozabili tudi na lačne popotnike in v nalogi so opisali kulinariko Koprivne in celo zapisali recepte za najbolj značilne jedi. Izdelali so tudi zanimive turistične produkte, igro spomin, ki vsebuje fotografije  odkritih lepot v Koprivni in napoje mladosti in ljubezni, ki jih dobiš pri obeh izvirih reke Meže.

Vse to so predstavili na turistični tržnici v Mariboru , v Merkator centru, kjer jim je ocenjevalna komisija dodelila srebrno priznanje.

Pri vsem tem pa je najbolj pomembno to, da mladi čutijo svoj kraj, ga imajo radi in so pripravljeni sodelovati z društvi in Občino in seveda, da jim le ti pri delu nudijo oporo.

Njihovo turistično nalogo in turistične proizvode, ki so ji izdelali si lahko ogledate tudi na spletni strani šole.

bannerVMJ4

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov 1)