V petek, 17. 11., smo pripravili za naše učence in delavce šole Tradicionalni slovenski zajtrk.
Postregli smo s skodelico mleka kmetije Dobernik, rženim kruhom kmetije Plaznik in domačim, slovenskim maslom ter medom črnjanskih čebelarjev. Seveda pa ni manjkalo slovensko jabolko.
Učenci prvih in drugih razredov so se ob tem družili s svojimi zaščitniki iz 8. in 9. razreda. Pri zajtrku se nam je pridružila tudi županja ga. mag. Romana Lesjak.
Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk naj bi nas spomnil, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na naših kmetijah, v kmetijskih in živilskih podjetjih in zadrugah, bolj sveža in okusnejša. Namen ukrepa je, da otroke, mladino in širšo javnost seznanjamo o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil, ki so pridelana oz. predelana v Sloveniji. Želimo poudariti pomen kmetijstva in čebelarstva za predelavo hrane, ter njenem vplivu na okolje.
Pomembno je tudi splošno ozaveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.
Zapisala vodja šolske prehrane S. Kovačič