FIT HOJA ZA ZDRAVJE – SVETOVNI DAN HOJE

 

IMG_9650V torek, 15. oktobra  2013 smo  v okviru projekta MP FIT Slovenija Učimo za življenje obeležili svetovni dan hoje. Hoja je oblika gibanja, ki  jo zaradi sodobnega načina življenja vedno bolj opuščamo.

Zato smo se člani  planinskega krožka, učenci OPB, starši, stari starši in učitelji  ob 13.30 zbrali pred šolo in se odpravili na krajši pohod. Dve uri smo ubirali potke v okolici Črne pod vodstvom mentorice planinskega krožka, gospe Virginije Špeh.

Čudovit jesenski dan nam je privoščil obilo svežega zraka, sončnih žarkov in pisanih barv, ki jih v večkrat turobnih jesenskih dneh nimamo priložnosti niti opaziti. Mladi nadebudneži so preizkusili svoje sposobnosti na nekaterih orodjih na trim stezi, pri »raziskovalni« nalogi pa smo se jim pridružili tudi odrasli. V hoji smo odkrili  priložnost za druženje in aktivno preživljanje prostega časa . Pohoda se je udeležilo 35 udeležencev.

Učenci podaljšanega bivanja od 1. do 3. razreda so pod mentorstvom učiteljic Martine Podričnik in Marine Krivonog razmišljali, katera vsakodnevna opravila in poti navadno opravijo peš. Nastal je plakat, ki je  ob vhodu v šolo učence in starše spodbujal z naborom dejavnosti, ki jih lahko vsak dan opravimo z nemotoriziranimi oblikami gibanja in s tem poskrbimo za svoje zdravje.

Učenci prvega triletja so v okviru Zdravega življenjskega sloga pod mentorstvom Tamare Oblak izvedli aktivne sprehode z gibalnimi nalogami.

Svetovni dan hoje smo preživeli z veliko gibanja in druženja in s tem napravili nov korak k spreminjanju neaktivnega življenjskega sloga v aktivni.

 Galerija

Koordinatorka: Jasmina Dretnik

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)