V Črni na Koroškem smo peto leto zapored organizirali prireditev Dan druženja in gibanja vseh generacij. Na športno prireditev smo povabili tudi starše, stare starše, občane in otroke iz vrtca. Povabilu so se odzvale tudi kmečke žene, ki so pripravile lokalne kulinarične dobrote, spekle so tudi nekaj okusnega peciva.

IMG_3754   IMG_3755

Zbrali smo se na šolskem igrišču, najprej smo se po skupinah podali na štiri različne poti v okolici šole in tako v dveh urah izvedli krajši pohod.

IMG_3764    IMG_3766

Ob prihodu v šolo je sledila topla malica s krajšim odmorom. Nato smo se skupaj ogreli na zunanjem šolskem igrišču, ogrevanje so vodile učenke. V devetih skupinah smo se podali na športne aktivnosti po postajah. Na razpolago je bilo 11 postaj, vsaka skupina pa je izvedla 5 do 6 aktivnosti, saj so postaje na 15 do 20 minut zamenjali. Postaje so bile sledeče: podaja obročev, sodelovalno žongliranje, lov zmajevega repa, slackline, luknje, skok čez kožo z gostom Jakobom Pernatom, nekdanjim rudarjem, s čimer smo obeležili še 350-let rudarjenja v Mežiški dolini, plesna delavnica, poligon vodenja z žogo, plezanje, gordijski vozel.

DSCN9348   DSCN9354    DSCN9350    DSCN9367    DSCN9360    IMG_3784

Odšli smo tudi do kegljišča, kjer so se udeleženci preizkusili v podiranju kegljev, gasilci pa so prinesli brentače, da so udeleženci s curkom vode zbijali predmete s stojal.

IMG_3794    IMG_3788    IMG_3797   IMG_3804
Na koncu smo se spet zbrali na šolskem igrišču, kjer je gospa ravnateljica podelila priznanja najmlajšemu in najstarejšemu udeležencu prireditve ter najštevilčnejši družini. V krajšem govoru nas je nagovorila tudi gospa županja, ki nam je čestitala ter dejala, da si želi, da se omenjena prireditev ohrani tudi skozi naslednja leta.
Prireditve se je udeležilo tudi 21 učencev iz OŠ Mežica, ki je skupaj z nami v projektu Dvig socialnega in kulturnega kapitala. Na prireditvi je sodelovalo preko 300 udeležencev.

Koordinatorka prireditve: Vesna Burjak

(Skupno 214 obiskov, današnjih obiskov 1)