Praznični december je petošolce spravil v prav posebno praznično  vzdušje. Bili smo dobro razpoloženi in željni novih podvigov. Odločili smo se, da bomo skupaj preživeli en lep popoldan, zavihali rokave in spekli nekaj slastnih prazničnih dobrot.        

Sprva smo se lotili izdelave sladkornih hišk. Še dobro, da so nam na pomoč priskočili tudi nekateri starši, stari starši, pa tudi pomoč starejših bratov in sester je bila še kako dobrodošla.
Treba je bilo narediti le dobre temelje in naše slastne hiške so se že bohotile v najrazličnejših izvedbah. Ker pa smo že vsi nestrpno pričakovali sneg, smo si le-tega pričarali. Hiške smo obogatili s sladkornim ledom, ki je tudi na hiškah hitro zmrznil in pričaral zimsko idilo.
 IMG_6265   IMG_6266IMG_6267IMG_6263 
Sedaj pa je bil že skrajni čas, da so zadišali tudi hodniki na šoli. Kar naenkrat smo spoznali, da smo zelo spretni, kajti na pekačih so se pojavili piškoti različnih oblik. Dve pečici sta bili že skoraj premalo. Sledila je dolga peka, vsak pa je komaj čakal, kdaj bodo za peko na vrsti njegovi piškoti.
                                                 IMG_6271         IMG_6299
Da je bil vonj še bolj omamen smo naredili tudi vanilijeve rogljičke. Piškoti in rogljički so bili zelo okusni, hiške pa tako lepe na pogled, da smo se prav spraševali, če jih bomo sploh pojedli.
»Oh, seveda,« je rekla Maruša, ko se je svoje hiške lotila kar pri strehi. 
IMG_6304
                                                                                                            Nevenka Germadnik in Vesna Burjak
 
 

   

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)