V soboto, 19. 5. 2018, je v Radencih potekal tradicionalni Maraton treh src. Presenetljivo veliko zanimanja za dogodek so pokazali tudi učenci, zato smo se odločili, da se skupaj priključimo skupini zdrava Črna in se preizkusimo v teku na 5 kilometrov.  Skupaj se je teka udeležilo 14 naših mladih zavzetih tekačev in tekačic. Zanimanja je bilo še več, vendar smo bili žal omejeni s številom prostih mest na avtobusu. Na dolgo pot smo se odpravili zelo zgodaj, a kljub rani uri nam ni primanjkovalo dobre volje in tem za pogovor.

Ko smo po tri urni vožnji prispeli v prestolnico Prlekije, je bilo v mestu že precej živahno. Vsega skupaj, se je dogodka udeležilo 8000 tekačev in ker ima organizator že dolgoletne izkušnje, je bilo vse zelo dobro organizirano. Najprej smo se skupaj razgledali po prireditvenem prostoru, potem pa smo se počasi pričeli pripravljati na sam start. Pred našim tekom je bil na sporedu še maraton in polmaraton, katerega pričetek smo si z vesljem ogledali in z glasnim navijanjem pospremili tekmovalce na dolgo preizkušnjo.

Seveda se je večina med nami do sedaj že nekoliko spopadala z naraščujočo tremo. Še zadnje mrzlično iskanje ter obiski toaletnih prostorov in preden smo se dodobra zavedli, smo že tekli po mestnih ulicah.

Vreme nam je bilo zelo naklonjeno. Ob prihodu nas je pozdravilo toplo sonce, ki je vztrajalo ravno toliko, da smo se odpravili proti  domu, na sami poti domov pa nas je že spremljal dež.

Sodelovali so: Dimnik Brina, Urška Osojnik, Anej Germadnik Gole, Luna Pušnik, Dino Pušnik, Chorundee Kaha (Teja), Manca Čepin, Lenart Lesjak, Johanca Lesjak, Liza Vesničar, Lena Lupša, Aleša Mrdavšič, Matej Petrič.

Učenci so se izredno potrudili, tekmovali sami s sabo in dosegli dobre čase. Posebej pa velja izpostaviti Leno Lupša, ki je s časom 22 minut zasedla 13. mesto v ženski kategoriji (torej tudi med odraslimi osebami). Kot zanimivost, rekord proge znaša 18 minut.

Vsi otroci so zelo uživali in izrazili željo po vnovičnem udejstvovanju naslednje leto. Vsekakor upam, da se bomo lahko skupaj še večkrat udeležili kakšnega podobnega dogodka.

Lep športni pozdrav!

Marko Sonjak

(Skupno 278 obiskov, današnjih obiskov 1)